Gepubliceerd op 27 september 2022
Leestijd 5 min.

Het maken van video’s is niet meer weg te denken. Veel kinderen scrollen regelmatig door TikTok om grappige video’s te kijken of om inspiratie op te doen voor het maken van eigen video’s. Met de greenscreenbox kunnen ze zelf leuke video’s met speciale effecten maken. We geven je ideeën hoe je de greenscreenbox in kan zetten. 

Maak een stop-motion filmpje

Bij een stop-motion filmpje maak je héél veel foto’s. Bij iedere foto verander je iets heel kleins aan de opstelling. Als je deze foto’s dan achter elkaar plakt, heb je een filmpje gemaakt.

Voor het maken van de opstelling kun je verschillende materialen inzetten. Denk bijvoorbeeld aan LEGO poppetjes of klei zelf enge monsters. Op deze manier kun je ICT combineren met knutselen.

Voor een goed stop-motion filmpje is het verhaal erg belangrijk. Laat de kinderen daarom eerst brainstormen en een storyboard maken. Weten ze welk verhaal ze willen vertellen met de video? Dan is het tijd om te gaan filmen.

Wist je dat: je een stop-motion filmpje ook in kan zetten om bijvoorbeeld meer te leren over de VOC? In deze video laat Eveline Kaleveld, Apple Learning Specialist, dit zien.

stopmotion filmpje

Maak een poppenkast voorstelling

greenscreenbox verhaalMet de inzet van een iPad en een greenscreenbox kun je het poppenkastverhaal heel makkelijk filmen en terugkijken. Zo verrijk je het poppenkastspel met 21e-eeuwse vaardigheden.

Helemaal leuk wordt het als je de kinderen de hoofdrolspelers en voorwerpen zelf laat knutselen en deze op groene stroken op stokjes plakt. Speel vervolgens het verhaal, tegen een groene achtergrond, en film dit met de app. Voor de achtergrond download je een passende foto, zelfgemaakt of van internet.

Wat heb je nodig voor het maken van een filmpje met de greensccreenbox?

Bestel de greenscreenbox in de webshop

Bestel in de webshop