Gepubliceerd op 29 mei 2024
Leestijd 5 min.

Altijd al op reis willen gaan met de kinderen naar verschillende landen? We hebben een leuke activiteit voor je bedacht! Ga aan de slag om bouwwerken of kunst uit verschillende landen na te maken en haal de cultuur uit het land de groep in. Zo waan je je toch een beetje in het land, zonder ver te hoeven reizen.

Start met inspiratie

Voordat je begint, is het belangrijk om de kinderen te inspireren met verhalen en beelden. Laat foto’s en video’s zien van beroemde bouwwerken en kunstwerken uit verschillende landen. Vertel verhalen over de cultuur en geschiedenis achter deze kunstwerken. Dit helpt de kinderen een beter begrip te krijgen van wat ze gaan maken en waarom het belangrijk is.

Daarna kunnen jullie samen kiezen welk bouw- of kunstwerk ze na gaan maken. We hebben een aantal voorbeelden voor je op een rij gezet.

Maak de toren van Pisa

Begin met een korte presentatie over Italië. Vertel over de geschiedenis, cultuur, en de vele bezienswaardigheden. Focus vervolgens op de stad Pisa en de beroemde scheve toren. Leg uit waarom de toren scheef staat en welke pogingen zijn ondernomen om het te behouden.

Materialen die je kan gebruiken: Onderzetter karton rond, Kurk assorti, Plakkaatverf wit, Plakkaatverf licht rood, Plakkaatverf Creall Eco midden groen, Hobbylijm, Lyonse penselen, Engels karton, Plakstift, Cocktail prikker

Activiteit: Laat de kinderen in kleine groepjes werken om een toren te bouwen. Dit bevordert samenwerking en communicatie.

toren van pisa

Bouw je eigen Eiffeltoren

Frankrijk staat bekend om zijn prachtige architectuur, en de Eiffeltoren is daar een schitterend voorbeeld van. Gebruik gerecyclede materialen zoals karton, rietjes en lijm om een miniatuurversie van de Eiffeltoren te maken. Laat de kinderen hun torens schilderen en versieren, zodat elke toren uniek is.

Materialen die je kan gebruiken: Karton, rietjes, lollystokjeslijm, verf, penseel

Activiteit: Laat de kinderen in kleine groepjes werken om een toren te bouwen. Dit bevordert samenwerking en communicatie.

Maak een Chinese draak

China heeft een rijke geschiedenis vol mythen en legenden. Een van de bekendste symbolen is de Chinese draak. Laat de kinderen hun eigen draak maken met gekleurd papier, glitters en stiften. Deze activiteit stimuleert hun verbeeldingskracht en geeft ze de kans om te leren over Chinese tradities

Materialen die je kan gebruiken: Gekleurd papier, glitters, stiften, schaar, lijm

Activiteit: Organiseer een parade met de draken die de kinderen hebben gemaakt. Dit creëert een feestelijke sfeer en moedigt hen aan om trots te zijn op hun creaties.

Bouw een Egyptische piramide

De piramides van Egypte zijn een wonder van de oude wereld. Laat de kinderen een piramide maken met blokken of Lego. Dit is een leuke manier om hen te laten kennismaken met de geschiedenis van het oude Egypte en de bouwtechnieken van die tijd.

Activiteit: Combineer deze activiteit met een les over het oude Egypte, mummies en farao’s. Dit maakt het leren interactief en boeiend.

Ontwerp een Japanse Tuin

Japanse tuinen staan bekend om hun schoonheid en zen-achtige kalmte. Laat de kinderen een miniatuurtuin maken met stenen, zand en kleine planten. Dit helpt hen te begrijpen hoe natuur en kunst in harmonie kunnen zijn.

Materialen die je kan gebruiken: Kleine stenen, zand, miniatuurplanten, bakje

Activiteit: Laat de kinderen hun tuinen aan de groep presenteren en uitleggen waarom ze bepaalde elementen hebben gekozen. Dit bevordert zelfexpressie en presentatietechnieken.

Door kunst uit verschillende landen in de groep te behandelen, geef je kinderen de kans om de wereld op een creatieve manier te ontdekken. Het zelf namaken van bouwwerken en andere kunstprojecten helpt hen niet alleen om verschillende culturen te begrijpen, maar ook om hun eigen creativiteit te ontwikkelen. Dus, haal de verf, lijm en gerecyclede materialen tevoorschijn en begin vandaag nog met deze inspirerende reis door de wereld van kunst!

Ontdek alle producten binnen het thema landen

Bekijk ze in de webshop