Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 24 maart 2021 Leestijd 5 min.

Slim aan de slag

Leren door te spelen met de tuff tray

Met de tuff tray, ook wel bekend als zand- en watertafel, zorg je voor leerrijke en uitdagende momenten in de klas. Vind je het lastig om iedere keer weer nieuwe leermogelijkheden met de tuff tray te bedenken? We hebben drie leuke ideeën voor je op een rijt gezet!

Activiteitenwereld

Leren door te spelen

Herinner jij je nog dat je als kind graag speelde met poppen in je poppenhuis? Of dat je met de dinosaurussen op en neer door de woonkamer stampte terwijl je ‘Rawrr’ brulde naar je familie? Kinderen houden van nature van spelen vanuit hun fantasie. Met de tuff tray prikkel je de verbeelding van de kinderen en worden ze gestimuleerd in hun fantasie. Dit ondersteunt de ontwikkeling van persoonlijke, emotionele en sociale vaardigheden.

Over de tuff tray

De tuff tray is een flexibel ingesloten ruimte voor open spel. Doordat deze 8 zijkanten heeft, moedigt de wereld groepsspel aan. Het achthoekige dienblad heeft verhoogde zijkanten die perfect zijn om sensorische materialen, rommelig spel en kleine wereldscenes op één plek te bewaren. De tuff tray kan op een onderstel of zo op tafel geplaatst worden.

Wil jij met de kinderen op ontdekking gaan en leerrijke en uitdagende momenten creëren? We delen drie leuke ideeën met je om in jouw groep toe te passen.

Ideeën met de tuff tray

Dinosaurussen

Wil je de kinderen meer leren over dinosaurussen? Creëer dan een activiteitenwereld met zand, mos, stenen en natuurlijk dinosaurussen! Voeg water toe om er een lekkere kliederboel van te maken.

Activiteitenwereld1

Wist je dat: het verstrekken van natuurlijke materialen aan een kleine wereldactiviteit kinderen bewust maakt van de kenmerken van de natuurlijke omgeving waarin ze leven? Dit kan interesse en discussie opwekken.

Wil je er liever niet zo’n kliederboel van maken? Dan kun je natuurlijk zelf natuurelementen knutselen of maak gebruik van de activiteitenwereldmat.

Maak er een ballenbak van

De tuff tray is ideaal op het kinderdagverblijf. Vul de tuff tray met ballenbakballen en de peuters vermaken zich volop! Natuurlijk zullen de ballen niet in de tray blijven, maar de andere peuters kunnen helpen om de ballen weer terug te brengen naar de tray.

Activiteitenwereld2

Tuintje in de groep

Wil jij meer groen in de groep? Richt de activiteitenwereld in als tuintje! Dit is een leuke activiteit waarin de kinderen leren om planten te onderhouden. Plant samen met de kinderen zaadjes en zie ze uitgroeien tot mooie planten.

Activiteitenwereld3

Meer inspiratie?

Wil je nog meer inspiratie om de activiteitenwereld in jouw groep in te zetten? Bekijk dan ‘150 ideeën met de activiteitenwereld’ >

 

Wil jij een tuff tray in jouw groep?