Gepubliceerd op 19 april 2022
Leestijd 5 min.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook op school. Om kinderen op vroege leeftijd kennis te laten maken met het thema duurzaamheid, is het belangrijk om hier op school aandacht aan te besteden. Benieuwd hoe je jouw school duurzaam(er) maakt? Om je op weg te helpen, hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Internet is niet altijd veilig. Je kunt makkelijk ongewenst sites tegen komen. Voor kinderen, leerkrachten en onderwijs ondersteunend personeel is het natuurlijk belangrijk dat zij altijd veilig online kunnen werken.

DRG ICT Onderhoud BeheerDaarom is voor iedere school ICT-veiligheid een onderwerp wat aandacht verdient. Is jouw school al maximaal beveiligd?

1. Gekleurde afvalbakken op het schoolplein

Stimuleer kinderen om afval te scheiden door het plaatsen van vrolijk gekleurde afvalbakken. Veel leuker dan de traditionele groene of grijze afvalbak toch!? De kleuren werken stimulerend voor kinderen en het spoort ze aan om hun prullen weg te gooien. Plaats de afvalbakken op het schoolplein en door de school. Zorg ook voor bijpassende afbeeldingen zodat het duidelijk is welk soort afval in welk vak moet.

2. Maak gebruik van de Edding Retourbox

Heb je lege schrijfwaren van het merk Edding? Edding biedt de oplossing voor het recyclen van hun producten: de Edding Retourbox! Deze box is speciaal gemaakt om lege schrijfwaren, zoals markers, een tweede leven te geven. Tegelijkertijd help je het milieu en draag je bij aan de duurzaamheid op jouw school. Wil jij je school duurzaamer maken en een Edding Retourbox bestellen? Klik hieronder op ‘bestel hier’ of neem contact op met onze klantenservice om er een aan je order toe te voegen.

Edding retourbox bestellen

Wil jij de Edding Retourbox inclusief 4 Ecoline whiteboardstiften?

Bestel hier

3. Organiseer een fietsdag

Moedig de kinderen en hun ouders aan om met de fiets naar school te komen. Hoe doe je dit dan op een leuke manier? Organiseer een fietsdag! Laat kinderen op deze dag hun fiets versieren en met de fiets naar school komen. De best versierde fiets wint een mooie prijs. Op deze manier combineer je een leuke dag met het thema duurzaamheid.

4. Van speelgoed naar duurzaam speelgoed

Oud speelgoed weggooien is natuurlijk zonde. Je kunt oud speelgoed doneren aan arme landen en zo andere kinderen op de wereld helpen. Wil je het speelgoed vernieuwen? Bekijk ook eens de mogelijkheden voor duurzaam speelgoed.

Wat is dan duurzaam speelgoed? Eco-line heeft duurzaam speelgoed op de markt gebracht. Dit proces begint bij het vermalen van rauw suikerriet. Suikerriet absorbeert CO2 uit de lucht. Dit vermindert het broeikaseffect.

Eco-line

Duurzaam speelgoed voor jou klas of school?

Bestel hier

5. Geef een les over duurzaamheid 

De hele wereld heeft veel te leren over het thema duurzaamheid. Hoe jonger we leren over de betekenis van duurzaamheid, hoe meer we er rekening mee kunnen houden. De omgekapte regenwouden, hongerige ijsberen, de plastic soep, de grote hoeveelheden vlees… Er is genoeg lesmateriaal beschikbaar om een leuke en leerzame les te geven met het thema duurzaamheid. Combineer het thema duurzaamheid met Augmented Reality in onze AR les over voedselverspilling, afvalscheiden en duurzame energie.

Veel succes en plezier met het verbeteren van de duurzaamheid op jouw school!