Leestijd 5 min.

Dash en Dot zijn twee robots waarmee kinderen bekend raken met de wereld van programmeren en coderen. Codevaardig stelt gratis lesmateriaal voor verschillende thema’s beschikbaar. Download het lesmateriaal en ga aan de slag!

Lesmateriaal Meten is weten

Met het lesmateriaal van Codevaardig kan je ook aan de slag met meten. Download hier de gratis les Meten is Weten met Dash! Wil je meer weten over een leerlijn programmeren voor het basisonderwijs? Kijk dan eens www.codevaardig.nl.

meten is weten

Lesmateriaal Verliefde harten

Wil jij aan de slag met de verliefde harten? Dash maakt het boeiend voor kinderen! Download de les en het werkblad van Codevaardig om aan de slag te gaan met Dash!

Valentijn-les-groep-3-rev-600x400

Lesmateriaal Pasen

Met deze les leren kinderen om samen met Dash woorden te spellen die te maken hebben met Pasen. Voor deze les maak je tweetallen. Van ieder tweetal laat ieder kind Dash een woord spellen. Het andere kind moet raden welke woorden Dash gereden heeft. Download hier het bijbehorende werkblad.

Lesmateriaal Programmeren

Voor de volledige leerlijn programmeren voor groep 1 t/m 8 moet je bij Codevaardig zijn. Zij bieden per groep meerdere lessen aan met verschillende robots (zoals; Dash, Bee-Bot, mTiny etc). De kinderen kunnen bij de meeste lessen zelfstandig aan de slag. Ze hebben veel lessen geïntegreerd in bestaande vakken. Download deze les om kinderen met Dash een geschiedenispresentatie te geven.

 

Leerlijn programmeren codevaardig

Lesmateriaal Kerst

Heb jij Dash en een sketch kit in de klas? Dan kan je aan de slag met deze les voor de bovenbouw!

kerstster

Lesmateriaal Winter

Het heeft hard gesneeuwd. Dash wordt gevraagd te helpen. Hij moet alle sneeuw opruimen. Willen de kinderen hem helpen? In deze les moeten de kinderen Dash programmeren zodat hij alle sneeuw in het vak schuift.

glad ijs