Gepubliceerd op 20 april 2023
Leestijd 10 min.

Momento. Je hebt er vast al iets van gehoord of gezien. Gaat er geen belletje rinkelen? In deze video leggen we je in minder dan 2 minuten uit wat Momento is én hoe deze tool jou meer tijd geeft om er echt voor jouw leerlingen te zijn.

Momento helpt je jouw schooljaar, lesweken en -dagen te plannen en organiseren. Zo ga je goed voorbereid het nieuwe schooljaar in!

Meer weten over hoe Momento jou kan helpen?

Lees meer

Maak je basisrooster in Momento

In een paar snelle stappen vul je eenmalig het basisrooster met vakantiedagen, studiedagen, feestdagen, activiteiten en toetsweken. Vervolgens maak je snel en eenvoudig de weekplanning van de groep(en) aan. Momento zet daarna automatisch elke dag de juiste lessen van de gebruikte methodes klaar.

Sla meerdere versies van het basisrooster op
Heb je wijzigingen aangebracht in je basisrooster, maar wil je toch terug naar de versie vóór deze wijzigingen? Dat kan. Wanneer je een wijziging aan je Basisrooster doorvoert, kun je deze opslaan onder een nieuwe naam. Wil je verschillende versies van het Basisrooster maken, bijvoorbeeld een apart rooster voor even/oneven weken? Ook dat kan in Momento.

In één oogopslag zicht op jouw dagplanning

Open Momento aan het begin van de dag en zie in één oogopslag de geplande lessen voor die dag. Ook de bijbehorende lesdoelen en benodigdheden worden weergegeven. Bovendien spring je per les in één klik naar de juiste digibord-omgeving.

Valt er een les uit? Dit kun je eenvoudig aangeven waarna Momento de lessen slim doorplant, de les laat vervallen of verplaatst naar een ander moment.

 

Momento-Weekplanning-1000x10005-1-380x380

Zelf het gemak van Momento ervaren?

Momento is gratis beschikbaar voor alle scholen in Nederland. Ga aan de slag in de nieuwe omgeving. Je vindt de nieuwe Momentoknop in Basispoort. Hulp nodig? Neem contact met ons op voor het plannen van een demo.

Vraag een demo aan

Ook interessant voor jou