Geschikt voor
Basisschool
Gepubliceerd op 22 januari 2018 Leestijd 2 min.

De parel van ... Magda

Emoties in het spel

Een spel om op een speelse manier met elkaar in gesprek te komen over de 4 basisemoties.

Wat is het?

‘Emotie in het spel’ speel je met 4 kinderen van 5 jaar of ouder. Doel van het spel is dat de deelnemers met elkaar in gesprek komen over de 4 basisemoties: bang, blij, boos en verdrietig.

Inhoud: spelbord 37 × 37 cm, 1 pion, 1 cijferdobbelsteen, 36 opdrachtkaarten, 4 pluimkaarten, 4 emotiekaarten voor groepsgebruik, 1 pluimkaart voor groepsgebruik

Wat heb je eraan?

Kinderen leren hun emoties met elkaar te delen en daar ook respect voor te hebben.

Waarom vindt Magda dit een parel?

“Het leuke van dit spel is dat je het op een speelse manier over emoties kan hebben. Door kleine opdrachten uit te voeren, komen kinderen met elkaar in gesprek en geven ze op verschillende manier uiting aan hun gevoelens. Aan het eind van het spel geven ze elkaar een pluim. Het komt misschien een beetje onbescheiden over omdat ik ‘Emotie in het spel’ zelf ontwikkeld heb, maar echt: het is een hartstikke leuk spel. Ook voor volwassenen.”

Waar kun je deze parel vinden?

Je vindt ‘Emotie in het spel’ in onze webshop.

We willen jou de beste gebruikerservaring geven op onze website en webshop. Daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om de website beter te laten werken. Hiermee kunnen wij en - met de Rolf groep samenwerkende partijen - jouw internetgedrag volgen en advertenties relevant maken. Als je verder gaat op onze website dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie is te lezen bij Privacy en Cookies.