Gepubliceerd op 30 april 2024
Leestijd 5 min

Breng de charme van het platteland naar de klas of groep met een boerderij themahoek! Deze levendige en educatieve hoek biedt kinderen de mogelijkheid om de wondere wereld van de boerderij te verkennen en te ontdekken. Hier zijn enkele materialen en ideeën om je boerderij themahoek tot leven te brengen

1. Houten figuren boerderij

Breng de boerderijdieren tot leven met deze prachtige set van 43 houten figuren. Van koeien tot varkens, schapen tot kippen, deze figuren zorgen voor uren speelplezier en stimuleren de verbeelding van kinderen. Kinderen kunnen de figuren gebruiken om hun eigen boerderijscènes te creëren en verhalen na te spelen. Voeg een boerderijstal toe en zie hoe het verhaal tot leven komt!

Leg een grote speelmat van vinyl neer met een boerderijthema. Deze mat van 100×150 cm biedt een kleurrijk en gedetailleerd landschap van een boerderij, compleet met velden, dieren en stallen. Het vormt de perfecte basis voor creatieve spelletjes en verkenning.

2. Teken- en verfsjablonen boerderij

Gebruik teken- en verfsjablonen van de boerderij om kunstactiviteiten toe te voegen aan de hoek. Met 10 verschillende ontwerpen van boerderijdieren en scènes kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten en prachtige kunstwerken maken om de hoek te versieren.

3. BiOBUDDi Education BIG – Op de boerderij

Voeg een educatieve dimensie toe aan de hoek met een bouwset van BiOBUDDi. Deze set, gericht op de boerderij, biedt kinderen de mogelijkheid om boerderijdieren en gebouwen te bouwen met milieuvriendelijke blokken. Deze bouwset stimuleert niet alleen de fijne motoriek en probleemoplossende vaardigheden, maar leert kinderen ook over het leven op de boerderij.

4. Puzzels

Breid jullie boerderij themahoek uit met Farm View kinderboerderij en boerderijpuzzels. Kinderen kunnen de puzzels maken en de boerderijscènes nabootsen in hun eigen speelomgeving.

5. Smart Farmer – Deluxe

Introduceer een uitdagend en educatief spel met Smart Farmer Deluxe. Dit spel daagt kinderen uit om logisch te denken en ruimtelijk inzicht te gebruiken om de boerderijdieren op een puzzelbord te plaatsen. Het is een leuke manier om probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen met een boerderijthema.

6. Moestuinlabels van strijkkralen

Moedig kinderen aan om hun groene duimen te laten groeien met strijkkralen moestuinlabels. Ze kunnen hun eigen labels maken voor fictief groente en fruit die ze op de boerderij verbouwen.

Download hier het format

7. Boeren zakdoeken

Gebruik katoenen zakdoeken om boerderijaccessoires te maken, zoals bandana’s voor boeren of servetten voor een denkbeeldige boerderijpicknick. Het gebruikelijkste is natuurlijk de boeren zakdoek!

Met deze materialen kunnen jullie een boerderij themahoek creëren die niet alleen leuk is, maar ook educatief en stimulerend voor kinderen. Laat de ontwikkeling de vrije loop terwijl ze hun verbeeldingskracht, creativiteit en educatieve vaardigheden ontwikkelen.

Veel plezier met het bouwen van jullie eigen boerderijavontuur!