Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 08 maart 2018 Leestijd 2 min.

De parel van Jacqueline

Rolf Groeipuzzels schildpad en kikker inclusief interactieve app

'Het mooie aan deze 4-lagen puzzels is, dat aan elke laag een virtuele laag is toegevoegd. Zo komt de puzzel echt tot leven!'

Jacqueline Rekers

Jacqueline Rekers

Onderbouw Consulent

Jacqueline kan goed observeren, luisteren en samenvatten. Haar missie is compleet als ze ziet dat het jonge kind in een kleutergroep de ruimte krijgt om te spelen. Een goed doordachte speelleeromgeving is daarom haar aandachtspunt. Ook nieuwe ontwikkelingen zoals iPads, programmeren en STEAM geeft zij een passende plek in het aanbod voor de groep. Ze is voormalig kleuterleidster en licentiehouder voor Piramide en andere (kleuter)leermethodes. Op het gebied van ICT & Digitaal Leren is ze iCoach, Microsoft Office- en Google-trainer.

Wat is het?

Deze groeipuzzels voor kleuters bestaan uit vier lagen en laten de levenscyclus zien van een schildpad en een kikker. De puzzels bevatten in totaal 86 stukjes, oplopend van 9, 16, 25 en 36 stukjes per laag.

Wat heb je eraan?

Puzzelen helpt kinderen met het leren waar te nemen, te ordenen en te sorteren, maar ook zelfstandig bedenken van oplossingen voor problemen. Dit is van groot belang voor de verstandelijke ontwikkeling. Het jonge kind vergroot zijn ruimtelijk inzicht door te puzzelen. Ruimtelijke oriëntatie is één van de basiselementen voor het leren lezen, rekenen en schrijven.

Waarom vindt Jacqueline dit een parel?

Het mooie aan deze puzzels is dat aan elke laag een virtuele laag is toegevoegd. Heb je een laag af, dan kan je deze scannen met de Rolf App en je ziet een filmpje over deze fase van de groei.Is de puzzel helemaal af, dan krijg je over elke fase een vraag. De vragen zijn zelfcorrigerend en kunnen ook zelfstandig gemaakt worden. Als leerkracht kun je op dit moment ook aansluiten en een gesprek over het onderwerp voeren.

Waar kun je deze parel vinden?

Je vindt deze puzzels in onze webshop.

Wil je nog meer inspiratie?

Met de puzzels en onderwerpen kun je nog veel meer! Bekijk hier de extra ideeën en activiteiten.

Rolf puzzel kikker – inspiratie voor de leerkracht

Rolf puzzel schildpad – inspiratie voor de leerkracht