De Apple codeweken zijn er weer. Van 7 t/m 22 oktober besteden we volop aandacht aan alles wat te maken heeft met coderen. Wij bieden je volop inspiratie voor activiteiten tijdens en na de codeweken én geven je tips om jouw leerlingen te helpen met coderen.

 

Waarom is coderen zo belangrijk?

Als leerlingen bezig zijn met appdesign en programmeren, leren ze creatief te zijn, samen te werken en problemen op te lossen. Allemaal vaardigheden die alle leerlingen nodig hebben, wat hun ambities ook zijn. Programmeren bevordert de creativiteit doordat leerlingen nieuwe manieren leren om problemen aan te pakken en hun ideeën te ontwikkelen. Door te programmeren en apps te ontwerpen, kunnen leerlingen oplossingen bieden voor echte problemen binnen hun school of hun omgeving die hen bezighouden. Zo worden ze gestimuleerd om creatief te denken.

Iedereen kan coderen

Het programma ‘Iedereen kan coderen’ van Apple is ontwikkeld om coderen en appdesign toegankelijk en begrijpelijk te maken voor iedereen, ongeacht hun achtergrond of ervaring. Het omvat lesmateriaal, handleidingen, en online bronnen die zijn ontworpen om leerkrachten te ondersteunen bij het integreren van coderen in hun lesprogramma en leerlingen te helpen hun programmeervaardigheden te ontwikkelen.

Wij geven je een aantal tips en tricks tijdens de codeweken.

Activiteitenboekjes

Ieder kwartaal brengen wij een eigen gemaakt activiteitenboekje uit met educatieve opdrachten die je direct kunt toepassen in de klas.

Download de activiteitenboekjes

Lesprogramma 'Iedereen kan programmeren'

Met ‘Iedereen kan programmeren’ leren kinderen op alle niveaus programmeren. Zo leren ze niet alleen een belangrijke vaardigheid, maar laat je ze ook een andere manier van denken zien. Je leert ze hoe ze hun eigen ideeën tot leven brengen want al tijdens het programmeren kun je zien wat je aan het maken bent. Apple heeft een eigen programmeertaal ontwikkeld genaamd Swift waarbij gebruiksgemak centraal staat. Het is daarmee makkelijk te leren en krachtig in gebruik.

Programmeren met Swift Playgrounds

Programmeren met Swift – 1

.

Programmeren met Swift – 2

.

Rolf Connect Coderen

Het op jonge leeftijd – spelenderwijs – opdoen van codeerervaring maakt dat kinderen goed voorbereid zijn op hun leven in een steeds meer digitale wereld. Lotjes Wereld strekt zich ook uit in dit digitale domein. Ze neemt je graag mee op weg.

Bestel Rolf Connect coderen

Webinar Coderen met de iPad

Om ook na de codeweken aan de slag te blijven met coderen, geven wij op dinsdag 7 november een webinar.

Schrijf je nu in