“Waarom mag dit ontwikkelingsmateriaal niet ontbreken in mijn groep?”

Er zijn zoveel mooie, nieuwe ontwikkelingsmaterialen beschikbaar. Je wilt graag weten waar je het voor in kan zetten en hoe je het materiaal het beste inzet zodat het bijdraagt aan de ontwikkeling van de kinderen.

Tijdens Rolf. Talk staat er steeds één ontwikkelingsmateriaal centraal. We geven uitleg over het product, laten zien hoe je het kan inzetten en we beantwoorden vragen. In slechts 30 minuten heb jij een goed beeld waarom dit materiaal niet mag ontbreken in jouw groep!

Hou deze pagina in de gaten, want er komen de komende tijd veel Rolf. Talks aan die je kan kijken wanneer het jou uitkomt.

Rolf. Talk

We hebben al verschillende video’s gemaakt:

 • Rolf Originals – Zin in woorden
  Woorden leren en zinnen maken doe je met het spel Zin in woorden (geschikt voor de leeftijd 3 t/m 12 jaar). Kinderen bekijken de prachtige foto’s, pakken de kaarten en oefenen de woorden. Met de woorden maken ze zinnen door de kaarten op volgorde te leggen.
 • Rolf Originals – Lang als een slang
  Met Lang als een slang (geschikt vanaf 4 jaar) komen kinderen op een speelse manier in aanraking met meten en meetkunde. Ontdek alle mogelijkheden van Lang als een slang met Rolf Talk.
 • Rolf Essentials – Dialo World
  De mooie platen van Dialo World (geschikt vanaf 3 jaar) gaan over ‘de stad’, ‘onder water’ en ‘in het oerwoud’ en staan vol met woordenschat en telopdrachten. Kinderen spelen het spel door te vertellen wat je ziet en luisteren naar wat je hoort.
 • Rolf More – Spelen met lengte & Spelen met oppervlakte
  Puzzelend rekenen, alleen dan net even anders! Deze puzzels (geschikt vanaf 4 jaar) staan in het teken van lengte en oppervlakte. Op beide puzzels staat een speeltuin afgebeeld, alleen vanuit een ander perspectief: vooraanzicht en het bovenaanzicht. Ook met de achterzijde van de puzzelstukjes zijn veel mogelijkheden.
 • Rolf Originals – Kunst met vierkantjes
  Met ‘Kunst met vierkantjes’ experimenteren kinderen spelenderwijs met het ordenen van materialen, het leren kennen van de vormen vierkant, rechthoek, kubus en balk in verschillende kleuren. De mogelijkheden om te spelen en te leren met dit materiaal zijn talrijk.
 • Rolf Connect – Storytelling
  Met ‘Storytelling‘ gaan kinderen aan de slag met hun fantasie en creativiteit. Ze maken en vertellen hun eigen (fantasie) verhaal. Dit kan in diverse vormen als een babbelplaat, boek en een film. Ze ontdekken dat verhalen een begin, midden en eind hebben. Dit spel is sluit aan bij de doelen digitale geletterdheid én begrijpend luisteren.
 • Rolf Originals – Recyclebeesten
  Met het spel ‘Recyclebeesten’ gaan kinderen aan de slag om allerlei materialen zelf te recyclen, zoals keukenrollen, doppen, plastic zakken, flessen en nog veel meer. Ze verzamelen de kaartjes met afval om hun afvalbeest compleet te krijgen.

Welk ontwikkelingsmateriaal wil jij graag in een Rolf. Talk zien?

Laat het ons weten via het formulier!

Vul het formulier in