bool(false)

Welke schrijfmethodes zijn er en hoe maak je de juiste keuze?

Schrijfmethodes

Schrijfmethodes

Welke schrijfmethodes zijn er en hoe maak je de juiste keuze?

Direct contact?

Peter Bos

Accountmanager

Schrijfmethodes

Welke schrijfmethodes zijn er en hoe maak je de juiste keuze?

Schrijven is een belangrijke vaardigheid voor kinderen. Zo versterkt leren schrijven de cognitieve- en motorische ontwikkeling. Bovendien zorgt met de hand schrijven voor betere leesvaardigheden. Dat komt door het herhalen van de beweging die je maakt bij het schrijven van een letter. Wist je dat er 12 verschillende gebieden in het brein worden geactiveerd bij schrijven? Kortom, schrijven is onmisbaar op de basisschool. Een goede schrijfmethode dus ook. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Overzicht schrijfmethodes

  • Handschrift – Malmberg
  • Klinkers – Malmberg
  • Pennenstreken – Zwijsen
  • SchrijfOceaan – Jongbloed

Handschrift – Malmberg

De schrijfmethode ‘Handschrift’ speelt in op de belevingswereld van kinderen met uitdagende oefeningen voor zowel links- als rechtshandigen. Handschrift laat kinderen het plezier en belang van schrijven met de hand ontdekken.
Bekijk de schrijfmethode Handschrift

Klinkers – Malmberg

Kinderen ontdekken met de schrijfmethode ‘Klinkers’ het belang en plezier van schrijven met afwisselende oefeningen die aansluiten op hun belevingswereld. Klinkers is het perfecte vervolg op Lijn 3. De schrijfmethode besteedt aandacht aan de schrijfhouding en fijne motoriek. Zo heb jij een klas vol nette en ontspannen schrijvers.
Bekijk de schrijfmethode Klinkers

Pennenstreken - Zwijsen

Kinderen uit groep 1 t/m 8 leren met de schrijfmethode ‘Pennenstreken’ vlot en leesbaar schrijven. De schrijfmethode werkt met functionele oefeningen en schrijfadviezen. Hiermee ontwikkelen leerlingen op hun eigen tempo een handschrift om trots op te zijn. Leerlingen kunnen zowel verbonden als in blokschrift leren schrijven. De methode sluit aan bij het onderwijs van nu. Alle oefeningen en schrijfadviezen hebben een praktische insteek.
Bekijk de schrijfmethode Pennenstreken

SchrijfOceaan – Jongbloed

De schrijfmethode ‘SchrijfOceaan’ heeft dezelfde structuur als TaalOceaan. De methode bestaat uit 10 thema’s. Elk thema duurt 4 weken, met 3 lesweken en 1 herhalingsweek. In deze lessen zitten overtrekbladzijdes en zelfschrijfbladzijden en bevatten suggesties ter remediëring, gericht op de fijne motoriek. Elke les bevat verschillende opties voor het schrijven van de letter. De letter kan dus op verschillende manieren worden aangeleerd. In de herhalingsweek komt elke letter opnieuw aan orde.
Bekijk de schrijfmethode SchrijfOceaan

Een keuze maken uit alle schrijfmethodes

Omdat een goede schrijfmethode onmisbaar is op de basisschool, is de keuze uit alle schrijfmethodes eentje waar je goed over moet nadenken. Daarom bieden wij ondersteuning bij de keuze uit de schrijfmethodes.

Direct contact
Peter Bos

Accountmanager

Niet de oplossing gevonden die je zocht?