Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 11 december 2020 Leestijd 3 min.

Slim aan de slag

Voedselverspilling, Afvalscheiden en Duurzame Energie met AR

Duurzaamheid, kinderen hebben er (onbewust) dagelijks mee te maken. Met Augmented Reality leren kinderen op een speelse manier over dit onderwerp. De nieuwste lessen met Augmented Reality: Voedselverspilling (3 t/m 7 jaar), Afvalscheiden (7 t/m 10 jaar) en Duurzame Energie (9 t/m 13 jaar). Door het gebruik van AR plaats je een levensecht 3D model in jouw omgeving. De kinderen lopen er omheen en bekijken het van alle kanten terwijl de hotspots informatie geven.

We hebben drie complete lessen voor je klaarstaan over Duurzaamheid. De lessen bestaan uit drie onderdelen (kennen, ervaren en verwerken). 

  • De lessen sluiten aan bij kerndoelen van het SLO. 
  • Je ontvangt een handleiding met een duidelijke uitleg, zodat je eenvoudig een AR les kunt verzorgen. 
  • De kinderen doen kennis op over het onderwerp met een interactieve presentatie.  
  • De kinderen beleven het onderwerp in 3D via AR. 
  • De kinderen verwerken de informatie door creatieve en speelse verwerkingsopdrachten. 

Voedselverspilling (3 t/m 7 jaar) 

De kinderen maken kennis met Tom Tomaat. Hij groeit aan een tomatenplant en gaat daarna naar de winkel en vervolgens naar een huis. Hij wordt in het huis in de koelkast gelegd, daar hoort hij niet thuis. Daarom wordt hij rot en moet hij worden weggegooid in de afvalbak. Met Augmented Reality oefenen de kinderen met de bewaarplek van voedsel terwijl ze echt in een supermarkt staan. 

Afvalscheiden (6 t/m 10 jaar) 

Dagelijks produceren kinderen afval: lege pakjes drinken, flesjes water, restjes papier of het klokhuis van die lekkere appel. Dit afval kan niet allemaal in dezelfde afvalbak, afval moet worden gescheiden op basis van het materiaal. Als het afval op de juiste manier wordt gescheiden kan het proces van recyclen beginnen. In de Augmented Reality space staat een vuilniswagen en afvalbakken, de kinderen kiezen de juiste bak voor het afval. 

Duurzame Energie (9 t/m 13 jaar) 

Duurzaamheid en duurzame energie zijn belangrijke thema’s in onze maatschappij en ook voor kinderen op de basisschool. Wat zijn fossiele brandstoffen en hoe zit het met de uitstoot van CO2? Welke duurzame alternatieven zijn er voor olie, kolen en gas? Kinderen maken kennis met windenergie, waterkracht, zonne-energie en de kerncentrale. In de Augmented Reality space staan de kinderen zelf bij een kerncentrale en  leren over de verschillende onderdelen. 

Meer weten over onze AR lessen? Bekijk deze video. 

Hier vind je de les over voedselverspilling

Hier vind je de les over afvalscheiden

Hier vind je de les over duurzame energie