Gepubliceerd op 3 mei 2021
Leestijd 3 min.

Duurzaamheid, kinderen hebben er (onbewust) dagelijks mee te maken. Met Augmented Reality leren kinderen op een speelse manier over dit onderwerp. De nieuwste lessen met Augmented Reality: Voedselverspilling (3 t/m 7 jaar), Afvalscheiden (7 t/m 10 jaar) en Duurzame Energie (9 t/m 13 jaar). Door het gebruik van AR plaats je een levensecht 3D model in jouw omgeving. De kinderen lopen er omheen en bekijken het van alle kanten terwijl de hotspots informatie geven.

Door het gebruik van AR plaats je een levensecht 3D model in jouw omgeving. De kinderen lopen er omheen en bekijken het van alle kanten terwijl de hotspots informatie geven.

AR lessen over duurzaamheid

We hebben drie complete lessen voor je klaarstaan over Duurzaamheid. De lessen bestaan uit drie onderdelen (kennen, ervaren en verwerken). 

  • De lessen sluiten aan bij kerndoelen van het SLO. 
  • Je ontvangt een handleiding met een duidelijke uitleg, zodat je eenvoudig een AR les kunt verzorgen. 
  • De kinderen doen kennis op over het onderwerp met een interactieve presentatie.  
  • De kinderen beleven het onderwerp in 3D via AR. 
  • De kinderen verwerken de informatie door creatieve en speelse verwerkingsopdrachten. 

Voedselverspilling (3 t/m 7 jaar)

De kinderen maken kennis met Tom Tomaat. Hij groeit aan een tomatenplant en gaat daarna naar de winkel en vervolgens naar een huis. Hij wordt in het huis in de koelkast gelegd, daar hoort hij niet thuis. Daarom wordt hij rot en moet hij worden weggegooid in de afvalbak. Met Augmented Reality oefenen de kinderen met de bewaarplek van voedsel terwijl ze echt in een supermarkt staan. 

Bestel de les over Voedselverspilling >

Afval scheiden (6 t/m 10 jaar)

Dagelijks produceren kinderen afval: lege pakjes drinken, flesjes water, restjes papier of het klokhuis van die lekkere appel. Dit afval kan niet allemaal in dezelfde afvalbak, afval moet worden gescheiden op basis van het materiaal. Als het afval op de juiste manier wordt gescheiden kan het proces van recyclen beginnen. In de Augmented Reality space staat een vuilniswagen en afvalbakken, de kinderen kiezen de juiste bak voor het afval. 

Bestel de les over Afval scheiden >

Duurzame energie (9 t/m 13 jaar)

Duurzaamheid en duurzame energie zijn belangrijke thema’s in onze maatschappij en ook voor kinderen op de basisschool. Wat zijn fossiele brandstoffen en hoe zit het met de uitstoot van CO2? Welke duurzame alternatieven zijn er voor olie, kolen en gas? Kinderen maken kennis met windenergie, waterkracht, zonne-energie en de kerncentrale. In de Augmented Reality space staan de kinderen zelf bij een kerncentrale en leren over de verschillende onderdelen.

Bestel de les over Duurzame energie >

Meer weten over onze AR lessen?

Bekijk de video. 

AR-lessen

Ontdek Augmented Reality

Maak kennis met Tom Tomaat en voedselverspilling

Bestel de AR les - Voedselverspilling

Scheid afval op basis van het materiaal

Bestel de AR les - Afval scheiden

Ontdek wat duurzame energie is

Bestel de AR les - Duurzame energie