Gepubliceerd op 28 november 2019
Leestijd 3 min.

Sinterklaas is nog maar net het land uit of de kerstversieringen kunnen alweer aan de muur. Dat hoeft natuurlijk niet in 1 dag. Maar het kán het wel. We hebben 6 ‘snelle make-over tips’ voor je.

Tip 1:

Sfeer wordt voor een heel groot deel bepaald door muziek. Ga je zelf op zoek naar kerst-cd’s of in je vrije tijd afspeellijsten maken? Zonde van je kostbare tijd. Spotify heeft prachtige afspeellijsten die je groep direct in de juiste sfeer brengen.

Kerst muziek top 100

Winter kids Kerst hits 

Tip 2:

Rood, wit en groen zijn typische sinterklaas- en kerstkleuren. Dat komt mooi uit. Misschien kun je met wat kleine aanpassingen je sinterklaasversieringen veranderen in kerstversiering. Voordeel: je hoeft niet alles weg te halen en op te ruimen

Tip 3:

Maak gebruik van de creativiteit van bevlogen knutselaars en laat je inspireren door onze Pinterest borden. Hierop vind je veel knutsel ideeën voor de feestdagen. Anderen hebben al zulke mooie dingen bedacht en gemaakt, dat hoef jij niet meer te doen!

Tip 4:

Betrek de kinderen bij het gezellig maken van de klas, en benader het opruimen en versieren als een activiteit. Wie weet met welke mooie ideeën zij komen!

Tip 5:

Laat je perfectionisme varen. Het is geen ramp als je klas er niet zo netjes en mooi uitziet als je zou willen of als die ene, bijzondere kerstversiering mislukt is. Het zijn vooral mooie en sfeervolle momenten die je samen viert.

Tip 6:

Wordt jouw dag beheerst door mailtjes, telefoontjes en vragen van collega’s? Tijd om de regie naar je toe trekken. Breng orde in de chaos met deze training Timemanagement.