Direct contact?
Brenda van Rijn
Neem contact op Brenda van Rijn Onderwijs ontwikkelaar
Neem contact op
Gepubliceerd op 20 november 2019

Augmented Reality inzetten op de basisschool. Dit kan heel handig en snel. Je hebt alleen een device nodig. Installeer de app (gratis), daarna scan je de QR-code uit de handleiding. Hiermee haal je de echte wereld de school binnen. Je plaatst met gemak een 3D model in jouw eigen school, klas of speelplaats. We helpen je graag met het installeren van de app: instructieclip.

Ozosnel

Dit keer een toffe les inclusief Augmented Reality over Ozosnel, het paard van Sinterklaas. Eerst leren de kinderen over het paard, een schimmel, door te werken met de interactieve presentatie op de laptop of computer. Daarna plaatsen ze het paard echt in hun eigen klas, ja echt! Met deze Augmented Reality space horen de kinderen de stem van Sinterklaas die de kinderen helpt het paard te verzorgen. Aan het eind van de AR spelen ze een spel: de kinderen verzamelen alle pepernoten voordat Ozosnel ze allemaal opeet. Tot slot kiezen ze een verwerkingsopdracht. In de handleiding lees je over alle lesonderdelen, de leerdoelen en ontvang je de bijlagen.

Kleuters zijn reuze blij als ze Ozosnel in hun eigen school zien staan. En tegelijkertijd horen ze de stem van Sinterklaas over de verzorging van het paard.

Dankjewel, Sinterklaas voor uw tijd om deze les in te spreken.

Kortom: een doelgerichte les met een echt paard in jouw Sinterklaashoek!

Iedere maand zijn er nieuwe AR lessen beschikbaar!

Ozosnel

Wil je de lessenserie over Ozosnel bestellen?

Klik hier