Gepubliceerd op 24 oktober 2023

Een surprise maken is een leuke en creatieve activiteit, vaak geassocieerd met feestelijke gelegenheden zoals Sinterklaas. Hier is een stappenplan dat je aan de kinderen mee kan geven om hen te helpen bij het maken van een surprise voor Sinterklaas.

Stappenplan

Dit stappenplan kan als leidraad dienen voor kinderen om hen te helpen bij het maken van een geslaagde surprise. Het is belangrijk dat je de creativiteit stimuleert en de kinderen aanmoedigt om hun eigen ideeën en persoonlijke touch toe te voegen aan hun surprises.

Benodigdheden:

Stap 0: Maak een planning

Wacht niet tot het laatste moment met het maken van je surprise. Het drogen van verf of lijm kan even duren, dus houd daar rekening mee.

Stap 1: Kies een thema of idee

Denk na over wat je wilt uitbeelden of welk thema je wilt gebruiken voor je surprise. Dit kan gebaseerd zijn op de persoon voor wie de surprise is of gewoon iets waar je enthousiast over bent.
Op internet en Pinterest vind je veel leuke ideeën.

Stap 2: Maak een schets

Teken een ruwe schets van je idee op een vel papier. Dit helpt je om een visueel beeld te krijgen van hoe je surprise eruit zal zien. Je kan hier bijvoorbeeld een schetsboek voor gebruiken.

Stap 3: Verzamel materialen

Verzamel alle benodigde materialen op basis van je schets. Zorg ervoor dat je genoeg karton, papier en andere decoratiematerialen hebt. Ook iets om op te letten is dat je goeie lijm of tape gebruikt. Niets is zo vervelend als je surprise niet plakt en uit elkaar valt.

Stap 4: Bouw de basis van je surprise

Gebruik het karton om de basisvorm van je surprise te creëren. Dit kan een doos, een frame, of een andere vorm zijn die bij je idee past.

Stap 5: Versier de basis

Begin met het versieren van de buitenkant van je surprise met papier, verf, en andere decoratiematerialen. Zorg ervoor dat je het thema of idee van je surprise duidelijk communiceert.

Stap 6: Voeg details toe

Geef je surprise meer diepte en detail door extra elementen toe te voegen. Dit kunnen bijvoorbeeld uitsparingen, raampjes, of andere versieringen zijn.

Stap 7: Verstop je cadeau

Als je de surprise maakt voor Sinterklaas, zorg er dan voor dat je het cadeau goed verbergt binnenin de surprise.

Stap 8: Laat je creativiteit de vrije loop

Gebruik creatieve materialen zoals glitters, linten, stickers en kralen om je surprise nog specialer te maken. Voeg persoonlijke details toe als je dat wilt.

Stap 9: Laat de lijm drogen

Laat je surprise drogen zodat alle versieringen stevig vastzitten.

Stap 10: Neem de surprise mee naar school

De juf of meester vertelt wanneer we in de groep Sinterklaas gaan vieren en je de surprise mee naar school moet nemen.

Download het stappenplan!

Download hier het stappenplan in PDF, print het stappenplan uit en deel uit aan de kinderen.

Download Stappenplan surprise maken

Veel knutselplezier!