Gepubliceerd op 1 maart 2021
Leestijd 4 min.

Ga mee in Lotjes wereld en speel de leukste spellen uit de verschillende productlijnen. Spelend leren is het belangrijkste uitgangspunt van Rolf ontwikkelingsmateriaal. Met ook educatieve waarden in elk spel. Samen met Lotje ontwikkelen de kinderen zich al spelend op allerlei ontwikkelingsgebieden. Speel je mee?

Over Rolf ontwikkelingsmaterialen

Met Rolf ontwikkelingsmaterialen stimuleren we spelenderwijs ontwikkeling op allerlei gebieden bij kinderen. Belangrijke uitgangspunten van deze materialen zijn dat je er gemakkelijk mee aan de slag gaat en ze origineel én duurzaam zijn. Bij dit laatste punt wordt rekening gehouden met de veiligheid en gebruik van de materialen.

Met behulp van de kennis, ervaringen en wensen van leerkrachten, pedagogisch medewerkers, onderwijskundig adviseurs, theorie (o.a. SLO) en trends in de markt ontwikkelen wij de ontwikkelingsmaterialen.

Maak kennis met Lotjes wereld

Lotjes wereld is zo uitgebreid! En dit wordt alleen nog maar uitgebreider. Er is zoveel, zowel allerlei fysieke ontwikkelingsmaterialen, puzzels, maar ook Rolf Connect. Een combinatie tussen fysiek en digitaal spel. Alle ontwikkelingsmaterialen zijn onderverdeeld in zes productlijnen: Originals, Essentials, Basics, More, Puzzles en Connect. Lees meer over de Rolf ontwikkelingsmaterialen >

Uitgelicht: Rolf Basics materialen

De Rolf Basics materialen bestaat uit bijna dertig spellen. De spellen voorzien in bijna alle ontwikkelingsgebieden. De producten worden uitgevoerd in duurzaam karton. Met welk spel ga jij spelend leren?

Rolf Basics

Muziekmonsters

Met dit plezierige en vermakelijke spel leren kinderen maat en ritmes spelen door eenvoudige geluiden te maken, zoals het klappen of stampen met de voeten.  Gegarandeerd plezier!

Bestel muziekmonsters

Lentetuin

Bij dit spel is het al heerlijk lente en de plantenbedden zijn klaargemaakt voor het planten van de eerste plantjes. De kinderen moeten goed nadenken hoe ze zoveel mogelijk plantenbedden kunnen vullen tot 5 plantjes. Zo oefenen ze met tellen en optellen tot vijf, met een hoeveelheid opsplitsen in delen en met de één-één relatie.

Bestel lentetuin

Jij en ik

Tijdens dit spel leren kinderen wie ze zelf zijn en wie de ander is. Doordat ze elkaar beter leren kennen, begrijpen ze elkaar ook beter. Zo vertelt een kind bijvoorbeeld waar hij/zij verdrietig van wordt of welke mensen bij haar/ hem thuis wonen, etc. Dit spel heeft spelborden op verschillende niveaus.

Bestel jij en ik

Pinguïn race met Arthur

Om als eerste de ijsschots 30 of 50 te bereiken, beweegt het kind met een pinguïn over het spelbord. Onderweg komen ze allerlei opdrachten tegen als ‘loop twee stappen terug’ of ‘loop vijf stappen verder’. Met dit spel leren kinderen onder andere tellen t/m 6 (12), verkort tellen, buurgetallen, meer/minder/ vooruit/achteruit, erbij sommen, etc.

Bestel pinguïn race met Arthur

Eekhoorn zoekt eikels

Bij dit spel gaat het erom welke eekhoorn als eerste tien eikels verzameld heeft. Tijdens de verzameltocht naar eikels, leren de kinderen onder meer wiskundetaal opbouwen, hoeveelheden hanteren, aantallen groeperen, etc.

Bestel eekhoorn zoekt eikels

Staartjes meten

Met het spel ‘Staartjes meten’ ontdekken en ervaren kinderen het meten van lengte en het vergelijken van lengte. In dit geval gat het om de staart van de muis en de kaartjes. Wie heeft het eerst de staart vol?

Bestel staartjes meten

Vragen? Stel ze gerust!

Wil je meer weten over onze onderwijsleermiddelen? Of heb je vragen over Rolf Connect? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact