Gepubliceerd op 25 oktober 2021
Leestijd 3 min.

Dat cognitieve ontwikkeling uitstekend samengaat met bewegen, weten we al een tijdje door inzichten in breinontwikkeling. Als de activiteit ook nog eens superleuk is, gaat leren helemaal vanzelf. Het kaartensetje ‘Windwaaiers’ stimuleert samen bewegend leren.

Windwaaier

Beweegactiviteiten met ‘Windwaaiers’

In de kaartenset ‘Windwaaiers’ vind je superleuke korte beweegspelletjes voor tussendoor. Speel bijvoorbeeld een ‘Bewegen met het puntje van je neus’:
Teken met het puntje van je neus in de lucht figuren, zoals de cirkel, het vierkant en het ovaal. Teken eerst klein en daarna groot. Wie tekent de grootste cirkel?

Windwaaiers bewegen

Over de kaartenset

Deze set kaarten bestaat uit inspirerende korte beweegactiviteiten, waarbij je weinig tot geen materialen nodig hebt, behalve je eigen lichaam! Op ieder kaartje staat een korte beschrijving over de activiteit. Je kunt de activiteiten uitvoeren met een grote of kleine groep kinderen.
De windwaaierkaarten bestaan uit 4 categorieën, in totaal 56 kaarten:
• Beweegactiviteiten
• Afbeeldingen van Bonno
• Afbeeldingen van Pippa
• Versjes: bewegen met taal

De Windwaaiers zijn ontwikkeld bij het dagritmepakket en Piramide. Een kaartenset is los verkrijgbaar.

Over Piramide

Piramide is hét educatief programma voor het jonge kind. Wil jij meer weten over Piramide? Bezoek dan de website of schrijf je in voor het webinar.

Inschrijven webinar

Ook interessant voor jou