Gepubliceerd op 18 mei 2022
Leestijd 5 min.

Een andere etniciteit, gezinssamenstelling, opvoeding, geslacht, interesses, elk kind is anders en dat is juist mooi. Wil jij (meer) aandacht besteden aan het thema diversiteit in jouw groep? Gebruik deze leuke puzzelseries.

Wil je aan de slag met diversiteit in de klas? Onderstaande puzzelseries kun je gebruiken ter ondersteuning, een mooi startpunt om het gesprek te openen.

 • Puzzelserie Landen

  Internationalisering binnen onze samenleving zorgt voor meer culturele diversiteit binnen de klas. Dit geeft kansen voor het geven van lessen over landen en culturen. Introduceer verschillende landen met de puzzelserie landen. De serie bevat vier puzzels van landen met verschillende elementen die typerend zijn voor dat land.

  puzzel landen

 • Moderne families

  Er zijn veel verschillende vormen van samenleven. Denk aan gezinnen met twee vaders, twee moeders, multiculturele gezinnen en nieuw samengestelde gezinnen. Met de puzzelserie moderne families leren kinderen over verschillende gezinssamenstellingen.

moderne familie

 • Puzzelserie beroepen

  Naast etniciteit en gezinssamenstelling, verschillen kinderen ook op het interessegebied. En dat is maar goed ook! Met de puzzelserie beroepen leren kinderen vanaf jonge leeftijd over allerlei verschillende beroepen. De puzzelserie bestaat uit tien puzzels met drie verschillende niveaus.

  puzzelserie beroepen