Direct contact?
Jeroen Rougoor
Neem contact op Jeroen Rougoor Export Manager Caribbean
Neem contact op
Gepubliceerd op 6 juli 2022
Leestijd 3 min.

Dat kan natuurlijk niet, maar met Augmented Reality kan dit wel! Met een levensecht 3D model staat er zo een leeuw, neushoorn of giraf in je groep. Met de nieuwe AR lessen leren kinderen over de dieren op de Savanne.

AR lessen over dieren op de Savanne

Met de nieuwste lessen lopen de kinderen om deze indrukwekkende dieren heen en bekijken ze van heel dichtbij. De hotspots geeft ze de informatie. We hebben drie complete lessen voor je klaarstaan: de Savanne Leeuw (3 t/m 7 jaar), Savanne Neushoorn (7 t/m 10 jaar) en Savanne Giraf (9 t/m 13 jaar).

De lessen bestaan uit drie onderdelen: kennen, ervaren en verwerken.

  • De lessen sluiten aan bij kerndoelen van het SLO.
  • Je ontvangt een handleiding met een duidelijke uitleg, zodat je eenvoudig een AR les kunt verzorgen.
  • De kinderen doen kennis op over het onderwerp met een interactieve presentatie.
  • De kinderen beleven het onderwerp in 3D via AR.
  • De kinderen verwerken de informatie door creatieve en speelse verwerkingsopdrachten.

Savanne Leeuw (3 t/m 7 jaar)

De leeuw is de koning van het dierenrijk. Met zijn prachtige manen, lange staart en klauwen met scherpe nagels. In sommige werelddelen leeft de leeuw in het wild. Bij ons woont hij in de dierentuin. Leeuwen leven samen in een groep. Ze beschermen elkaar, vooral als er welpjes zijn. Weet jij waarom leeuwen eigenlijk brullen? Is het om dieren te waarschuwen of om elkaar te vinden? Kinderen leren het allemaal in deze les, bestaande uit drie delen:

Deel 1: Met de interactieve PowerPoint presentatie leren kinderen over de leeuw, zowel in de dierentuin als in het wild.

Deel 2: In de Augmented Reality space ervaren de kinderen een echte leeuw, met de hotspots leren ze over zijn lichaamsdelen.

Deel 3: Kinderen kiezen een aansluitende werkvorm over leeuwen.

Savanne Neushoorn (6 t/m 10 jaar)

Neushoorns zie je vaak in de dierentuin, maar hoe leven ze in het wild? In Afrika en Azië vind je een aantal soorten neushoorns in moerasgebieden en op de savanne. Ze leven alleen, dit vinden ze fijn. De hoorn van een neushoorn is erg stevig, het bevat keratine. Hierdoor is de hoorn erg gewild onder mensen. Ook deze doelgerichte les bestaat weer uit de drie delen:

Deel 1: Met de interactieve PowerPoint presentatie leren kinderen over neushoorns in de dierentuin en de Savanne.

Deel 2: In de Augmented Reality space staat een moeder neushoorn met haar kalf.

Deel 3: Kinderen kiezen een aansluitende werkvorm over neushoorns.

Savanne Giraf (6 t/m 10 jaar)

De Afrikaanse savanne is een droge vlakte. Hier leven giraffen in kuddes bij elkaar. De vlekken van de giraf geven informatie over de herkomst. Wist je dat de vlekken erg stinken? De kinderen leren op een speelse manier over giraffen tijdens de drie onderdelen:

Deel 1: Met de interactieve PowerPoint presentatie leren kinderen over giraffen.

Deel 2: In de Augmented Reality space staan twee giraffen.

Deel 3: Kinderen kiezen een aansluitende werkvorm over de lengte van de giraffen.

Meer weten over onze AR lessen?

Bekijk de video.

AR lessen

Meld je aan voor de educatienieuwsbrief van de Caribbean

Aanmelden
Jeroen Rougoor

Jeroen RougoorExport Manager Caribbean

Als Export Manager Caribbean is Jeroen nauw betrokken bij de onderwijsinhoudelijke ontwikkeling op de scholen in de Caribbean. Doordat hij zeer regelmatig op de Caribische eilanden aanwezig is, weet hij wat er speelt en welke vragen er zijn over het onderwijs en de ontwikkeling hiervan. Hij brengt graag een bezoek aan jouw school om in gesprek te gaan over onderwijsontwikkelingen en te kijken hoe we hier samen met ons hart voor leren stappen in kunnen nemen. Jeroen denkt mee vanuit zowel het leraren- directeur- en bestuur perspectief.