Gepubliceerd op 3 februari 2020
Leestijd 3 min.

Elke maand nieuwe leerstof, dit keer over Geschiedenis Voertuigen. Voor de onderbouw gaat het over de fiets, middenbouw de stoomtrein en bovenbouw de VOC. Die staan straks levensgroot in jouw klas!

Het vakgebied geschiedenis in een nieuw jasje: Augmented Reality

Vele leerkrachten zijn al aangehaakt! We krijgen veel enthousiaste reacties op de kant-en-klare lessen over diverse onderwerpen. Deze lessen kun je samen met je groep beleven, maar de lessen zijn ook zeer geschikt om kinderen zelfstandig (individueel/duo/groepje) mee te laten werken.

Met de nieuwe Augmented Reality (AR) lessen van de Rolf groep beleven basisschoolleerlingen lesstof superrealistisch. De echte wereld kun je eenvoudig de school binnenhalen. Benieuwd? Dit keer kun je voertuigen van vroeger en nu op ware grootte in je klas laten verschijnen!

Gratis app voor een levensgrote VOC- in je klas

AR is een aanvulling op de werkelijkheid. Met een tablet of iPad in hun hand lopen de kinderen om een onderwerp heen – bijvoorbeeld een dier, monument of gebouw – en bekijken het van alle kanten. De techniek werkt heel simpel: je ontvangt een QR-code in de handleiding, waarmee je met de gratis app terecht komt in de space. Deze code geeft je wel 6 maanden toegang tot de space van de les. Wil je langer gebruik maken van de space? Informeer dan naar onze schoollicentie, dan ben je ook verzekerd van structureel 3 nieuwe lessen per maand.

Makkelijk, aantrekkelijk en compleet:

  • Voor iedere bouw van de basisschool is er een aparte les speciaal voor de doelgroep.
  • Met de interactieve pdf, voorzien van een voice-over, verzorg je een fantastische les of laat je je leerlingen zelfstandig leren.
  • De lesinhoud sluit aan bij de kerndoelen.
  • Kinderen beleven het onderwerp op ware grootte in de klas en kunnen er zelfs omheen lopen. Zo wordt leren ‘bewegend leren’!
  • Tot slot verwerken ze het geleerde in leuke, creatieve opdrachten.

Nieuwsgierig geworden naar AR Geschiedenis – De Fiets voor de onderbouw?

AR de fiets

Bestel hier

Nieuwsgierig geworden naar AR Geschiedenis – De Stoomtrein voor de middenbouw?

AR de trein

Bestel hier

Nieuwsgierig geworden naar AR Geschiedenis – VOC voor de bovenbouw?

AR VOC

Bestel hier