Gepubliceerd op 14 april 2022
Leestijd 3 min.

Op 24 maart is de ICT netwerk- en datamigratie van de scholen van Stichting Triade, een stichting met 7 scholen, succesvol afgerond. De week vóór de carnavalsvakantie is Basisschool de Kluis als eerste school gemigreerd naar de Zorgeloos in de Cloud omgeving van de Rolf groep. De nieuwe Zorgeloos in de Cloud omgeving maakt het mogelijk dat alle locaties werken vanuit het portal van ZuluConnect en voorzien zijn van een nieuwe SharePoint landingspagina. Leerkrachten kunnen vanaf nu inloggen op één centrale Triade Intranet-pagina. Ook is er een vernieuwde infrastructuur en is (bijna) alle hardware vervangen. Alle leerkrachten hebben nu een persoonlijke laptop, wat flexibiliteit en samenwerken vergemakkelijkt. Benieuwd hoe Stichting Triade de migratie heeft ervaren? Bovenschoolse ICT’er van Stichting Triade, Hentien, vertelt het hieronder.

Begeleiding tijdens de migratie

“Als projectmanager tijdens de migratie heeft Wim Tuin, ICT consultant van de Rolf groep, onze scholen op een rustige en duidelijke manier door de migratie geloodst. Altijd beschikbaar via telefoon, mail of app voor zowel vragen als tips. Elke tweede migratiedag gaf Wim, samen met Laura Vink, een training aan de leerkrachten op de scholen. Leerkrachten kregen de ZuluConnect omgeving uitgelegd en konden vragen stellen.

De deskundigheid op elke schoollocatie van Tjerk Peters, de Rolf groep technicus, was uitermate hoog. Voor elke uitdaging die hij op zijn pad tegenkwam, werd een oplossing gevonden. Soms ook door een bijzondere creatieve ingeving. Ook was Tjerk altijd bereikbaar via telefoon en app als hulp op afstand nodig was.”

Optimaal ICT beheer en veiligheid

“Tijdens de migratie leerde ik Stephan ter Horst kennen. Hij is de Microsoft365 specialist van de Rolf groep. Hij wist precies hoe we konden realiseren wat we als stichting daadwerkelijk wilden. Naast het bouwen van onze Intranet omgeving zijn er ook waardevolle beheer- en veiligheid zaken aan de orde gekomen. Onder andere door ons wachtwoordmanagement en duidelijke afspraken rondom het gebruik van Microsoft Teams hebben we het beheer op een hoger level gekregen.

Na elke migratie worden met behulp van TopDesk, ‘vragen en problemen’ snel opgepakt en beantwoord, wat zeer fijn was voor de ICT’ers op de scholen van Triade. Ook een compliment voor de ICT’ers van Triade die per locatie veel tijd besteed hebben aan de voorbereidingen. Hierdoor is de migratie zo soepel mogelijk verlopen voor onze collega’s in de klassen.”

Het eindresultaat

“Als Bovenschools ICT’er ben ik op alle locaties aanwezig geweest en heb ik de ICT-migratie op de voet kunnen volgen. Gedurende dit traject zag ik erg veel expertise, heb ik zelf weer veel bijgeleerd en is er ook veel gelachen. Als eindresultaat beschikken we nu over een mooie ICT-omgeving voor leerling en leerkracht.”  

Benieuwd wat wij voor jou school kunnen betekenen op ICT gebied?

Wil je graag meer weten over de verschillende ICT diensten die wij aanbieden aan het onderwijs? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Neem contact op