Gepubliceerd op 12 maart 2024
Leestijd 5 min.

Op 27 april is het weer Koningsdag, een dag vol vrolijkheid en festiviteiten voor de kinderen en dat viert iedereen natuurlijk graag mee! En wat is er nou beter om dan lekker naar buiten te gaan op Koningsdag? Het is dé perfecte dag om de gekste spelletjes te organiseren in de tuin, straat, speeltuin of op de stoep. Zo kunnen de kinderen samen niet alleen een gezellige, maar ook actieve Koningsdag ervan maken. Dit jaar is het thema van de Koningsspelen Ontdek! Om je wat inspiratie te geven voor Koningsspellen die de kinderen kunnen doen met vriendjes, vriendinnetjes of klasgenootjes, heeft BS Toys wat tips voor je op een rijtje gezet!

Doe mee en ontdek!

Wist je dat ontdekken de kinderen nieuwsgierig maakt en meehelpt met het ontwikkelen van nieuwe skills en vooral ook heel leuk voor ze is! De koningsspelen bieden een geweldige gelegenheid om kinderen te stimuleren om meer te bewegen en samen te werken. Het belangrijkste is dat kinderen plezier hebben en zich gestimuleerd voelen om te bewegen, ontdekken en te spelen.

Speel Beweeg Leer!

Natuurlijk mogen leuke spellen en sporten niet ontbreken op Koningsdag! Er is een geweldige selectie spellen en sporten dat perfect past bij deze feestelijke dag en waarbij genoeg valt te ontdekken. Laat de kinderen genieten van kleurrijke ringwerpspellen, leuke actieve spelletjes en swingende twirl sticks. Gegarandeerd urenlang speelplezier en een fantastische manier om nieuwe vriendjes te maken en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan!

Verschillende spellen tijdens Koningsdag

Ren naar de Kleur

In ‘Ren naar de Kleur’ strijden twee teams om als eerste het touw te bereiken met de juiste kleur, die overeenkomt met het getrokken fiche. Ze kunnen het spel om verschillende manieren spelen en ontdekken. Laat het kleurenspel beginnen!
Wat leren de kinderen van dit spel?

  • Grove motoriek
  • Ze trainen het werkgeheugen
  • Samenwerken

Vliegende Eekhoorns

Help de eekhoorns om te vliegen door ze met de parachutes te lanceren. Gooi ze over van de ene naar de andere parachute zonder ze te laten vallen. Tel hoeveel eekhoorns je kan vangen óf hoeveel punten ze waard zijn. Superleuk spelmateriaal voor 2 tot wel 20 kinderen! Inclusief handleiding met leuke spelvormen, maar ideaal om ze zelf verschillende spelvormen te laten ontdekken!

Wat leren de kinderen van dit spel?

  • Bewegend leren
  • Rekenvaardigheid
  • Samenwerken

Eendjes op een Rij

Kwak kwak! Ouderwets eendjes gooien, net als op de kermis!

Wat leren ze van dit spel?

  • Grove motoriek
  • Competitieve uitdaging
  • Rekenvaardigheid

Kortom, Koningsdag is dé dag om samen te komen, te spelen en te genieten van alles wat het Nederlandse erfgoed te bieden heeft. Dus trek je oranje outfit aan, pak wat leuke spelletjes en maak er een onvergetelijke dag van!

Een avontuurlijke Koningsdag toegewenst!