Gepubliceerd op 5 januari 2022
Leestijd 4 min.

In januari is het zover: de leerlingen in groep 3 kennen alle letters! Hiermee kunnen ze in ontelbare combinaties woorden, zinnen en korte teksten lezen! Door het organiseren van het Letterfeest sta je samen met je leerlingen stil bij dit bijzondere moment. We hebben allerlei ideeën en materialen voor je verzameld om er een geslaagd feest van te maken.

Letterfeest groep 3

Als je met de methode Veilig Leren Lezen van Zwijsen werkt, dan heb je vast en zeker al van het letterfeest gehoord! Halverwege groep 3 hebben de kinderen in groep 3 alle letters geleerd. Tijd voor een Letterfeest!

Hoe ga jij het vieren? Laat het zien en maak kans op mooie prijzen. Deel jouw mooiste Letterfeest foto en wie weet maak jij kans op een geheel verzorgd schoolreisje met jouw klas, of een van de andere toffe prijzen.

Ideeën voor een Letterfeest

Hoe vieren jullie dat alle kinderen alle letters hebben geleerd? We inspireren je graag:

Maak een uniek Letterfeest-filmpje voor jouw klas

Verras je leerlingen tijdens het Letterfeest met een speciaal Letterfeest-filmpje van Zwijsen! Zit een leerling thuis? Dan maak je voor hem/haar een persoonlijk Letterfeest-filmpje. Maak hier jouw Letterfeest-filmpje >

Iedereen ontvangt een Letterdiploma

Het is super knap dat de kinderen alle letters hebben geleerd. Geef ieder kind een Letterdiploma die ze thuis met veel trots aan de familie kunnen laten zien. Download hier het Letterdiploma >

Gratis letterspelletjes

Ook buiten de les om zijn er veel manieren om kinderen spelenderwijs te laten oefenen met letters. Zwijsen heeft de leukste gratis letterspelletjes voor je op een rij gezet. Bekijk hier alle letterspelletjes >

Doe een letterspeurtocht door de school of op het schoolplein

Juf Maike heeft een leuke letterspeurtocht gemaakt. Is de speurtocht in de school? Informeer dan wel even collega’s en instrueer de kinderen goed zodat niemand overlast ervaart.

Ren je rot

Hang over het schoolplein de letters en doe Ren je rot. Roep de letter en laat de kinderen zo snel mogelijk naar de letter rennen.

Speel lettertwister

De eenvoudigste manier om lettertwister te spelen is een kind een woordje uit de rand van de letterspeelmat aan te laten aanwijzen. Een ander kindje moet dan dat woordje maken door met handen en voeten op de juiste letters te gaan staan.

Letterspeelmat2

Woordjes lopen

Kinderen lopen over de mat en zetten hun voet(en) op een medeklinker/klinker of lopen van de ene naar de andere letter om een woord te maken. Hun hele lijf wordt ingezet om letters en/of woorden te oefenen, te herhalen of te bedenken.

woordjes lopen

Heel veel plezier op jullie Letterfeest!