Gepubliceerd op 5 januari 2022
Leestijd 4 min.

In januari is het zover: de leerlingen in groep 3 kennen alle letters! Hiermee kunnen ze in ontelbare combinaties woorden, zinnen en korte teksten lezen! Door het organiseren van het Letterfeest sta je samen met je leerlingen stil bij dit bijzondere moment. We hebben allerlei ideeën en materialen voor je verzameld om er een geslaagd feest van te maken.

Letterfeest groep 3

Als je met de methode Veilig Leren Lezen van Zwijsen werkt, dan heb je vast en zeker al van het letterfeest gehoord! Halverwege groep 3 hebben de kinderen in groep 3 alle letters geleerd. Tijd voor een Letterfeest!

Maak een uniek Letterfeest-filmpje voor jouw klas

Verras je leerlingen tijdens het Letterfeest met een speciaal Letterfeest-filmpje van Zwijsen! Zit een leerling thuis? Dan maak je voor hem/haar een persoonlijk Letterfeest-filmpje.

Maak hier jouw Letterfeest-filmpje >

Iedereen ontvangt een Letterdiploma

Het is super knap dat de kinderen alle letters hebben geleerd. Geef ieder kind een Letterdiploma die ze thuis met veel trots aan de familie kunnen laten zien.

Download hier het Letterdiploma >

Gratis letterspelletjes

Ook buiten de les om zijn er veel manieren om kinderen spelenderwijs te laten oefenen met letters. Zwijsen heeft de leukste gratis letterspelletjes voor je op een rij gezet.

Bekijk hier alle letterspelletjes >

Leesspellen

Met de leesspelen van Zwijsen kunnen kinderen spelenderwijs oefenen met letters en woorden. Speel bijvoorbeeld het letterkwartet.

Deel en win!

Deel jouw #letterfeest sfeerfoto met uitgeverij Zwijsen en maak kans op een schoolreisje naar het Nationaal Onderwijsmuseum!

Nog meer ideeën voor een Letterfeest

  • Maak er een echt feest van met een rode loper en slingers
  • Zorg voor een letter lekkernij zoals letterkoekjes (IKEA)  of letterchips (SPAR)
  • Doe een letterspeurtocht door de school of op het schoolplein
  • Doe een letterbingo
  • Hang over het schoolplein de letters en doe Ren je rot. Roep de letter en laat de kinderen zo snel mogelijk naar de letter rennen
  • Knutsel letters van klei

Heel veel plezier op jullie Letterfeest!