De winter is (bijna) voorbij. De lente doet langzaam haar intrede. Buiten wordt het warmer en de jas kan heel soms al uit tijdens het buitenspelen. Wat is de lente toch een heerlijk seizoen. Helemaal bijzonder in de lente is de geboorte van een heleboel jonge dieren. Denk aan kuikentjes, veulens en kalfjes. Met deze AR lessen leren kinderen over dieren in de lente.
Kinderen zijn dol op dieren. In deze lessen leren de kinderen over dieren in de lente: Schapen en lammetjes (3 t/m 7 jaar), Varkens en biggetjes (6 t/m 10 jaar) en Paarden en veulens (9 t/m 13 jaar). Door het gebruik van AR plaats je levensechte 3D modellen van dieren in jouw omgeving. De kinderen lopen er omheen en bekijken het van alle kanten terwijl de hotspots audio-informatie geven.
De lessen bestaan uit drie onderdelen: kennen, ervaren en verwerken.
In de lente worden jonge dieren geboren: kalfjes, biggetjes, veulens en lammetjes. Papaschaap ram en mamaschaap ooi zijn trots op hun lammetjes in de kudde. Ze tellen hun 10 lammetjes in de wei. Steeds gaat er 1 lammetje op onderzoek uit, de kinderen tellen terug van 10 naar 1. Totdat het laatste lammetje zich weer verenigt met zijn broertjes en zusjes. Kinderen leren op een speelse manier over schapen tijdens drie onderdelen:
Deel 1: Met de interactieve PowerPoint presentatie leren kinderen in dichtvorm over schapen en lammetjes.
Deel 2: In de Augmented Reality space staat een kudde van vijf schapen, de hotspots vertellen over het schaap.
Deel 3: Kinderen kiezen een aansluitende werkvorm over schapen.
Varkens herken je aan hun roze huid, driehoekige oren, kleine ogen, grote snuit en een kleine krulstaart. Ze houden van modderbaden, van wroeten in de aarde en van slapen. Vrouwtjes en biggen kom je meestal in een rotte tegen, dat is een groep varkens. Mannetjes leven het liefst alleen. Deze doelgericht les bestaat uit drie delen:
Deel 1: Met de interactieve PowerPoint presentatie leren kinderen over varkens, voorouders, leefomgeving en dagelijkse bezigheden.
Deel 2: In de Augmented Reality space staan 4 everzwijnen, de hotspots vertellen over deze zwijnen.
Deel 3: Kinderen kiezen een aansluitende werkvorm over dierengeluiden en dierensporen!
Sinterklaas of Santa Claus, wie was er eerst? Kinderen leren over het ontstaan van het Sinterklaasfeest en het Kerstfeest. Wat hebben beide feesten met elkaar te maken? Wat zijn de overeenkomsten en de verschillen? Deze les bestaat uit drie delen:
Deel 1: Met de interactieve PowerPoint presentatie leren kinderen over de inzet van paarden en hun leefomgeving.
Deel 2: In de Augmented Reality space ervaren en leren de kinderen over de lichaamsdelen van een paard.
Deel 3: Kinderen kiezen een aansluitende werkvorm over paarden.
Bekijk de video.