Leestijd 10 min.

Wist je dat je ook taal en rekenen kan toepassen met bewegend leren? De spellen van Springloop activeren de kinderen om bewegend te leren over bijvoorbeeld spreekwoorden, paren maken, kommagetallen en voorzetsels.

Hoe geef je op een didactische manier invulling aan bewegend leren?

Steeds meer scholen erkennen het belang van beweging en bewegend leren, ze missen alleen soms de kennis en ervaring om dit didactisch goed vorm te geven. Met Springloop heb je kant-en-klare spellen die je in kan zetten. De spellen van Springloop zijn gericht op taal en rekenen en zijn geschikt voor de onder-midden en bovenbouw.

De voordelen van Springloop

  • Open de app en begin met spelen. Er is geen tijd nodig om spelen met Springloop voor te bereiden op de iPad. De kinderen spelen zelfstandig en na afloop laten ze de resultaten zien.
  • De stations zijn binnen en buiten te gebruiken. Is het slecht weer? Hang ze op in de gymzaal. Is het heerlijk buitenspeelweer? Laat ze dan lekker buiten bewegen en leren.
  • Rennend, klimmend en klauterend leren, dat is de beleving die ieder kind wil. Dankzij Springloop worden kinderen gestimuleerd door op een beweeglijke en avontuurlijke manier te leren, in combinatie met leuke spelvormen.
  • De spellen zijn onderwijskundig ontworpen en sluiten aan bij de taal- en rekendoelen uit het SLO.

Ontdek Springloop

Springloop

Voorbeelden

1. Zet Springloop in bij een les over spreekwoorden
Na het theoretische gedeelte wil je graag dat de kinderen actief aan de slag gaan met de spreekwoorden. Met de game ‘Woorden die spreken: spreekwoorden!’ in de Springloop app gaan de kinderen oefenen met de spreekwoorden. Via de stations moeten ze woorden of zinsdelen zoeken om de spreekwoorden compleet te maken.

Springloop

2. Breuken leren met het spel “We zoeken ons een breuk”
Met dit spel zoeken de kinderen de breuk die hoort bij het plaatje. De kinderen rennen naar het station met het juiste plaatje en scannen de afbeelding op het station. Bekijk de speluitleg in de video hieronder.

Springloop

Wil jij bewegend leren makkelijk maken?

Kies dan voor Springloop! Bestel Springloop in de webshop of laat je informeren door een van onze onderwijsadviseurs.

Bestel Springloop

Ook interessant voor jou