Gepubliceerd op 21 oktober 2021
Leestijd 5 min.

Kinderen doen niets liever dan lekker spelen. Spelen is voor hen dan ook de manier om te leren. Met Hop Up krijgen kinderen alle vrijheid om intensief te spelen en bewegend te leren. Hoe? Je leest het in deze blog.

Hop Up is spelen, leren en beleven

Hop Up geeft ruimte aan de natuurlijke nieuwsgierigheid en experimenteerdrang van kinderen. Ze onderzoeken, verbeelden en experimenteren erop los. Bovendien stimuleert spelen met Hop Up kinderen om samen te werken, te overleggen, out-of-the-box te denken en problemen op te lossen. Belangrijke 21e-eeuwse vaardigheden.

Geef invulling aan bewegend leren met Hop Up

Met de Hop Up elementen krijgen kinderen alle ruimte om hun creativiteit te uiten en lekker te ravotten. De elementen zijn licht en daardoor gemakkelijk te verplaatsen voor kinderen. Ze bouwen de gekste constructies; een iglo, free run parcours, een huis, een draak, kabouterhuisjes, een podium of knusse leeshoekjes. De ideeën zijn eindeloos.

Hop Up
Lies
-
Juf
"Kinderen hebben van nature te drang om te experimenten en komen zelf tot heel veel oplossingen en tot heel veel spelgedrag. Ze bouwen kastelen bijvoorbeeld met de doeken en de elementen tegen elkaar.”

Wil jij Hop Up in jouw groep?

Bestel Hop Up in de webshop

Bestel Hop Up

Over Hop Up

Hop Up is een innovatief speelconcept voor instanties en organisaties waar kinderen tussen 3 en 12 jaar spelen, leren en beleven. Met de Hop Up Playgrounds, een bundel van moduleerbare speel-elementen, laten ze hun creativiteit de vrije loop. Afhankelijk van hoe jij Hop Up wil inzetten, kies je de Playground die bij jouw (onderwijs)-instelling of organisatie past.

Elke Hop Up Playground bestaat uit trapeziumvormige Hoppers, Stix & Tubes en een Fixers Playset. Stuk voor stuk onderdelen die kinderen uitnodigen om de wildste dingen te bouwen en hun eigen spel vorm te geven. Alle Hop Up Playgrounds zijn compact op te bergen en makkelijk te verplaatsen dankzij de bijgeleverde trolley.

HopUp3