Gepubliceerd op 12 april 2022
Leestijd 3 min.

Wist je dat je een schermopname kan gebruiken om eenvoudig een instructiefilmpje te maken voor de klas? Door het maken van een schermopname kunnen kinderen die vastlopen deze instructie nog eens bekijken. In deze video laat Eveline zien hoe je een instructiefilmpje kunt maken op de iPad.

Over de schermopnamefunctie 

Iedereen kent de kracht van herhaling. Als een kind vastloopt tijdens het maken van een som, is een herhaling van de uitleg soms de oplossing. Voor dat doel kun je zelf een handig instructiefilmpje maken op je iPad.

Het maken van een schermopname als instructiefilmpje kun je inzetten alle typen lessen. Je kunt dit al gebruiken vanaf groep 1 met begeleiding en vanaf groep 4 na een korte uitleg. Het is bedoeld om kinderen te helpen en stimuleert de zelfstandigheid en zelf redzaamheid.

instructie ipad

Stappenplan

Voeg de schermopnamefunctie toe aan je bedieningspaneel 

Stap 1: Open de instellingen

Stap 2: Kies het bedieningspaneel in het instellingenmenu

Stap 3: Scroll in het menu van het bedieningspaneel naar beneden tot je ‘schermopname’ ziet staan en klik op het plusje er naast. De schermopname functie staat nu in het bedieningspaneel. 

Schermopname maken 

Stap 1: Open de app notities. 

Stap 2: Start de schermopname door op je iPad het bedieningspaneel naar beneden te swipen en tik op schermopname.

Stap 3: Geef vervolgens de uitleg van bijvoorbeeld een som. 

Stap 4: Ben je klaar met je uitleg? Haal het bedieningspaneel weer naar boven en stop de opname. Jouw video staat tussen je foto’s opgeslagen op je iPad. 

Stap 5: Knip in de foto’s het begin en het einde van je video. Je video is nu klaar. 

Tip!

Instructiefilmpjes deel je gemakkelijk met de klas via Airdrop. Benieuwd hoe? Lees het hier: Hoe deel je eenvoudig documenten met de iPad? 

Wil je nog meer handige toepassingen met de iPad zien?

Bekijk alle tips van Eveline