Gepubliceerd op 27 november 2020
Leestijd 3 min.

Met deze les plaats je eenvoudig een Kerstdorp in jouw groep! Verrijk jouw onderwijsaanbod met Augmented Reality. Download de app, scan de QR-code en plaats een compleet Kerstdorp in jouw groep. Je plaatst met gemak dit 3D model in jouw eigen school, klas of speelplaats. Je hebt alleen een device nodig.

Dit keer een toffe les inclusief Augmented Reality over Kerst. Kinderen leren woorden en rekenkundige begrippen rondom het versieren van de kerstboom, door te werken met de interactieve PowerPoint presentatie op de laptop of computer. Daarna plaatsen ze een compleet Kerstdorp in hun eigen klas, ja echt! Met deze Augmented Reality space horen de kinderen een kerstverhaal, dat door 5 verhalenvertellers wordt verteld. Deze verhalenvertellers staan ook echt in het Kerstdorp. De kinderen zoeken de vertellers op terwijl ze het verhaal horen. De ontknoping van het verhaal vindt plaats in het midden van het Kerstdorp bij de grote kerstboom. Tot slot kiezen ze een verwerkingsopdracht. In de handleiding lees je over alle lesonderdelen (kennis, ervaren en werkvormen), de leerdoelen en ontvang je de bijlagen.

Kinderen zijn verbaasd en enthousiast als ze een compleet Kerstdorp in hun eigen klas of school zien staan. Kortom: een doelgerichte les met een heus Kerstdorp in jouw groep!

Bestel nu onze fantastische AR les over het Kerstdorp en je ontvangt de les binnen een paar minuten in je mail!

Bestel de les