Gepubliceerd op 23 juli 2020 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 23 juli 2020 Leestijd 3 min.

Slim aan de slag

Effectief inzetten van ontwikkelingsmaterialen

Rozen, gerbera’s, tulpen en ranonkels… Wat hebben bloemen te maken met ontwikkelingsmaterialen? Op welke manier gebruik je echte bloemen en ontwikkelingsmaterialen om jonge kinderen te laten spelen, ontdekken en leren?

Gerreke Gierveld en Brenda van Rijn (jonge kind experts) leggen dit uit in het (gratis) e-college over het gebruik van ontwikkelingsmaterialen, dit deel gaat over de reliëfpuzzels. Laat je in 11 minuten inspireren en bedenk daarna hoe je deze uitgangspunten in jouw praktijk gaat toepassen. Veel kijkplezier!

Gerreke Gierveld

Gerreke Gierveld

Teamleider Het Jonge Kind & Kinderopvang

Gerreke Gierveld laat alle lagen – van werkveld tot bestuur – in het onderwijs kennismaken met tools om zelfs de allerjongste kinderen meer te laten spelen. Bijvoorbeeld door een praktijkgerichte training te geven aan onderwijsprofessionals die daarna weer hun collega’s kunnen bijscholen. Gerreke combineert een hands-on-mentaliteit met de theorie, ontwikkelt methodes door en werkt zo op creatieve wijze aan de groeiende behoefte in de kinderopvang om ook baby’s meer uit te dagen om te spelen.

Brenda van Rijn

Brenda van Rijn

Adviseur Innovatie & Ontwikkeling

Brenda van Rijn is onderwijskundige en werkzaam als educatief ontwikkelaar. Kennis van onderwijsinhoud, ervaring in de praktijk en een creatief proces zijn de basis van deze ontwikkelingen. Het uiteindelijke doel is altijd om het onderwijs te verrijken met kwalitatief goede producten waarmee we professionals helpen en kinderen verder ontwikkelen.