Gepubliceerd op 1 november 2022
Leestijd 10 min.

Leerkrachten, IT-beheerders en schoolleiders worden dagelijks geconfronteerd met de uitdaging hoe ze beter kunnen samenwerken met andere technologieën in de school. Regelmatig horen we de vraag: kan het digibord zich aanpassen aan de leerkracht? Jasper van Oort, Business Development Manager bij Promethean, geeft antwoord op deze vraag.

Jasper van Oort: “Leerkrachten werken dagelijks met het digibord. Door de vele mogelijkheden is het digibord onmisbaar geworden in de klas. Toch ontbraken er wat functionaliteiten waardoor ze nóg beter les kunnen geven. Zo was er de vraag hoe ze veiliger en gebruiksvriendelijker met het digibord kunnen werken en hoe ze beter kunnen samenwerken met de andere technologieën in de klas. Met het nieuwe ActivPanel 9 sluiten we perfect aan bij deze behoefte.

promethean touchscreen

ActivPanel 9 is de ultieme interactieve display voor het onderwijs

ActivPanel 9 herkent de gebruiker en past zich aan op de leerkracht. Dit alles gaat kinderlijk eenvoudig. Het nieuwe ActivPanel 9 is gebaseerd op 5 pijlers:

  • Eenvoud: het nieuwe ActivPanel omvat een eenvoudige gebruikersinterface die minimale training vereist, waardoor leerkrachten het panel vanaf de eerste dag kunnen gebruiken, terwijl ze hun lessen interactiever maken en de belasting voor IT-coördinatoren vermindert.
  • Connectiviteit: ActivSync maakt automatisch verbinding met andere apparaten in de klas mogelijk, zodat leerkrachten snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot bestanden en andere cloudplatforms, zoals Google of Microsoft.
  • Veilig: met het ActivPanel kunnen leerkrachten nu op meerdere manieren veilig inloggen op de panelen, waaronder een wachtwoord, QR-code of NFC-kaart. IT-managers kunnen erop vertrouwen dat de persoonlijke informatie en profielen van leerkrachten vertrouwelijk blijven en dat alle netwerkapparaten de juiste beveiligingsupdates krijgen.
  • Adaptief: leerkrachten kunnen lessen en audio opnemen op het ActivPanel en deze delen met leerlingen in de klas of thuis om leerverlies te voorkomen en de algehele betrokkenheid en prestaties van leerlingen te verbeteren.
  • Lange levensduur: de krachtige en duurzame hardware van het ActivPanel bevat nu robuuste mogelijkheden, zoals USB-C met 100 watt stroomvoorziening en Vellum-aanraaktechnologie met pen/vinger-differentiatie, handpalm wissen, handpalmafwijzing voor schrijven en 20-punts aanraking.

Het antwoord op de vraag “Een digibord dat zich aanpast aan de leerkracht, kan dat?” is: ja, dat kan met het nieuwe Promethean ActivPanel.

Wil jij zelf ervaren hoe een ActivPanel werkt?

Neem contact met ons op.

Over Promethean

Promethean is al ruim 20 jaar fabrikant van digiborden, uniek zijn ze vanwege het feit dat een groot gedeelte van de mensen bij Promethean bestaat uit (ex)leerkrachten en de ontwikkeling van de borden gedreven wordt vanuit een onderwijshart.

Ook interessant voor jou