Gepubliceerd op 26 mei 2021
Leestijd 3 min.

Onlangs hebben we een bezoek gebracht aan de Hilversumse schoolvereniging (HSV.) Hier zijn we zeer hartelijk ontvangen door Olivier van Dinteren. Olivier heeft ons een en ander verteld over de ervaring met HSV met de nieuwe Promethean ActivPanels. Zijn ervaring delen we graag met jou!

Kun je wat vertellen over jullie onderwijsvorm en digibord keuze?

“Jazeker! HSV werkt volgens het IGDI model. Dit staat voor: Interactief, Gedifferentieerd & Directe instructie. Je ziet hier gelijk dat er veel waarde wordt gehecht aan het instructiemoment in de les. Dit is namelijk zeer doelgericht en de hardware die dit moet ondersteunen is zeer bepalend. Interactief is namelijk meer dan digitaal schrijven.

Toen wij de overstap moesten maken van digiborden met beamer hebben wij als leerkrachten de koppen bij elkaar gestoken en met elkaar gekeken wat wij belangrijke eigenschappen vinden voor digiborden. Daar kwamen drie kernwoorden uit: Interactief, Gebruiksvriendelijk en een natuurlijke schrijfervaring.”

Hoe zijn jullie op zoek gegaan naar het juiste bord?

“We hebben een showroombezoek gedaan en ons eerst goed laten voorlichten over de mogelijkheden. Hier viel Promethean al snel op. Er zijn veel mooie schermen, maar de onderwijsfilosofie die Promethean heeft, matcht gewoon goed met hoe wij willen werken en vooral dat het zoveel meer is dan alleen het scherm. Dankzij alle simpele tools die interactiviteit bevorderen gaf het gelijk meer waarde aan de inzet van de leerling devices in het klaslokaal. We zitten nog zeker in de leercurve om alle mogelijkheden toe te passen, maar het is gewoon fijn dat we ook hier hulp bij krijgen.

Olivier van Dinteren
Olivier van Dinteren
-
ICT-coördinator
“Je merkt dat deze borden echt voor het onderwijs gemaakt zijn!"

Na de voorlichting zijn we lekker aan de slag gegaan, schrijven tekenen, filmpjes kijken etc. Dan merk je pas echt welke verschillen er onderhuids zijn. De schrijfervaring was absoluut de beste. Vervolgens zaten er onder de knop allerlei handige timers, apps en schrijffuncties. Je merkt gewoon direct dat deze borden echt voor het onderwijs gemaakt zijn!”

Wat is de volgende stap?

“Trainen en oefenen! De basisfunctionaliteiten worden volop gebruikt. Maar nu willen we meer kunnen. We gaan aan de slag met de trainingsprogramma’s en willen zo elkaar helpen en stimuleren!”

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw school?

“Dan kan ik je van harte aanbevelen om eens een bezoekje te brengen aan de showroom van de Rolf groep. Daar kun je namelijk zelf Promethean ervaren en vergelijken. Ik ben ervan overtuigd dat je dan pas echt een goede beslissing kunt nemen als je dit type oplossing overweegt!”

Wil jij zelf Promethean ervaren en vergelijken?
Maak dan een afspraak voor een bezoek aan de showroom in Amsterdam.

Plan jouw showroom bezoek