Gepubliceerd op 7 september 2021
Leestijd 3 min.

Met deze Augmented Reality (AR) lessenserie voor kinderen van 3 tot 13 jaar haal je een levensechte walvis in jouw groep. De lessen zijn opgedeeld in leeftijdsgroepen. De jongste kinderen (3 tot 7 jaar) maken kennis met Willem de Walvis, de kinderen van 6 tot 10 jaar leren over de trektochten van walvissen en de ‘walvis-kraamkamer’ bij Zuid-Afrika en de oudste kinderen van 9 tot 13 jaar leren over walvissen en hun bedreigingen.

Augmented Reality lessen

Door het gebruik van AR plaats je een levensecht 3D model in jouw omgeving. De kinderen lopen er omheen en bekijken het van alle kanten terwijl de hotspots informatie geven.

We hebben drie complete lessen voor je klaarstaan over Walvissen. De lessen bestaan uit drie onderdelen (kennen, ervaren en verwerken).

  • De lessen sluiten aan bij kerndoelen van het SLO.
  • Je ontvangt een handleiding met een duidelijke uitleg, zodat je eenvoudig een AR les kunt verzorgen.
  • De kinderen doen kennis op over het onderwerp met een interactieve presentatie.
  • De kinderen beleven het onderwerp in 3D via AR.
  • De kinderen verwerken de informatie door creatieve en speelse verwerkingsopdrachten.

Willem de Walvis (3 t/m 7 jaar)

De interactieve PowerPoint lijkt wel een luisterboek! De kinderen horen een spannend verhaal op rijm over schatkisten en walvissen. Ondertussen zien ze prachtige animaties en afbeeldingen die passen bij het verhaal.

In de AR omgeving kunnen de kinderen een levensechte walvis van alle kanten bekijken. Klik maar op de schattige, felgekleurde visjes rondom de walvis en luister naar meer informatie over de walvis!

Bestel de les over Willem de Walvis

De Walvis (6 t/m 10 jaar)

De kinderen halen hun voorkennis op en leren meer over walvissen tijdens de interactieve PowerPoint presentatie. Wist je dat de meeste walvissen elk jaar heen en weer trekken tussen de zeeën en oceanen bij de polen en de evenaar? En waarom wordt de ondiepe zee bij Zuid-Afrika ook wel de walviskraamkamer genoemd? De kinderen kunnen het je na de PowerPoint presentatie vertellen!

In de AR omgeving kunnen de kinderen een levensechte walvis van alle kanten bekijken. Klik op de visjes rondom de walvis en luister naar meer informatie over de walvis!

Bestel de les over de walvis

Walvissen (9 t/m 13 jaar)

Dat een walvis, walvis heet, is eigenlijk een beetje gek. De walvis is namelijk helemaal geen vis, maar een zoogdier! De kinderen leren tijdens de interactieve PowerPoint presentatie meer over de eigenschappen van walvis en walvissoorten. De walvis is een belangrijk dier in ons ecosysteem, maar wordt bedreigd door invloed van mensen. In de PowerPoint presentatie wordt hier aandacht aan besteed.

In de AR omgeving kunnen de kinderen een levensechte walvis van dichtbij bekijken. Voice-overs in de AR omgeving geven meer informatie over de bouw van de walvis.

Bestel de les over walvissen