Gepubliceerd op 21 maart 2022
Leestijd 4 min.

Werk jij met een CTOUCH Riva digibord? Er is een nieuwe update beschikbaar met verbeterde onderwijstools. We nemen je graag mee in de nieuwste updates voor je digibord.

Nieuwtje #1: vernieuwde floatbar

Zodra je op de CTOUCH home-knop drukt, komt het menu omhoog. Voortaan zie je bij de icoontjes in dit menu ook de beschrijving staan. Zo weet je precies wat de functie is. Erg handig als je minder vaak gebruik maakt van het touchscreen. En misschien ontdek je wel een nieuwe functie!

Icoontjes menu digibord

Nieuwtje #2: ontdek de nieuwe functies van de annotatie tool

Zoals je misschien wel weet maak je met de snelle pen makkelijk aantekeningen in bijvoorbeeld video’s, methodesoftware, presentaties en nog veel meer. Deze snelle pen heeft nu een aantal handige nieuwe functies:

  • Meer kleuren beschikbaar
  • Dikte aanpasbaar
  • Markeerstift beschikbaar
annotatie tool

Deelknop:
Deel je gemaakte aantekeningen direct naar de whiteboard app van het bord (UBoard Mate). Of maak binnen enkele seconden een QR code aan die de kinderen kunnen scannen en zo jouw aantekeningen direct inladen op hun eigen devices.

deelknop
QR code digibord

Extra handigheidje met de control knop:
Met deze knop schakel je tussen je aantekeningen en de bediening van je bord. Zo maak je gemakkelijk aantekeningen en kun je hierna weer snel door naar de les. Je hoeft dus niet telkens je snelle pen-functie aan of uit te zetten.

Iconen met beschrijving digibord
control knop digibord

Nieuwtje #3: verbeterde audio-sync

Loopt jouw audio niet altijd gelijk met het beeld doordat je werkt met een ingebouwde computer (OPS)? Dit probleem is met deze update opgelost. Goede reden om direct te updaten. Benieuwd hoe je dit doet? Je leest het hieronder.  

Hoe kun je zelf een update uitvoeren?

Met de nieuwste update kun je optimaal profiteren van de functionaliteiten van je scherm. Extra gemak dus voor je zelf en voor de kinderen. 

Naast de nieuwe mogelijkheden helpen we je graag op weg om de nieuwe update zelf uit te voeren. Met de handleidingdoorloop je in 6 stappen de update. Download de handleiding en voer de update uit!

Wil je meer weten over touchscreentoepassingen?

Lees dan meer over de oplossing: Touchscreen of digibord. Waar moet je op letten?

Voer stap voor stap de update voor het CTOUCH Riva touchscreen uit

Download de handleiding CTOUCH Riva update