Gepubliceerd op 19 oktober 2021
Leestijd 5 min.

Er is zo veel te ontdekken over de wereld voor peuters en kleuters. Om dit te stimuleren is er de LEGO® Education Mijn XL Wereld set. Met deze set ontdekken kinderen spelenderwijs de wereld. Zij kunnen met dit ontwikkelingsmateriaal hun eigen wereld bouwen in groepjes. Zo leren zij samenwerken, communiceren en krijgen zij besef van rollen en verantwoordelijkheden.

Een fantasiewereld voor peuters en kleuters

Met de LEGO® Education set Mijn Wereld XL kunnen kinderen de echte wereld naspelen. Dit kan samen in groepjes van twee tot tien. Met de 480 LEGO® Duplo stenen, figuren, wielbases, ramen en deuren kunnen zij van alles bouwen. Er zitten bouwplaten bij om een huis, een bushalte, een ziekenhuis en een brandweerkazerne te bouwen. Super goed voor de creatieve ontwikkeling van kinderen! Maar kinderen kunnen hun eigen fantasie ook gebruiken door zelf dingen te bouwen. Denk aan een vliegtuig, een auto, een duikboot of zelfs hun eigen fantasiedieren.

Wat kun je in de groep met de LEGO® Education Mijn XL wereld set?

De LEGO® Education Mijn XL Wereld set geeft de pedagogisch medewerker/ leerkracht volledige ondersteuning. De set bevat alles wat je nodig hebt voor inspirerende lessen, inclusief een Aan de slag-kaart met vijf ideeën voor activiteiten en tien dubbelzijdige inspiratiekaarten.

Aan de slag-activiteiten met de LEGO® Education Mijn XL wereld:

 1. Waar is het?
  Laat elk kind een locatie uit de inspiratiekaarten kiezen en bouwen. Vraag de kinderen uit te leggen wat ze zojuist hebben gebouwd en waarom het een belangrijk onderdeel is van hun gemeenschap.
 2. Rollenspel
  Laat de kinderen figuren gebruiken om alle locaties die ze net hebben gebouwd na te spelen. Vergeet niet uit te leggen wie er op die plaatsen werkt of naar die plaatsen gaat en waarom (tandartsen werken bijvoorbeeld in tandartspraktijken waar problemen aan tanden en kiezen worden verholpen; mensen die last hebben van hun gebit gaan naar een tandartsenpraktijk om daaraan geholpen te worden).
 3. Mijn fantasiepersonages
  Vraag de kinderen om na te denken over alle interessante personages die ze kennen uit boeken met verhalen. Vraag ze hun favoriete personage te kiezen, te bouwen en hun model te gebruiken om het verhaal van het personage aan hun klasgenoten te vertellen.
 4. Mijn favoriete plek
  Vraag de kinderen te denken aan hun favoriete plek. Laat ze deze daarna bouwen. Moedig ze aan zoveel mogelijk details te laten zien en uit te leggen waarom dit zijn of haar favoriete plek is.
 5. Een cool voertuig
  Vertel de kinderen dat ze door de stad, het land of de hele wereld gaan reizen! Vraag ze om een cool voertuig te creëren waarmee ze tijdens hun reis veilig kunnen worden vervoerd. Vergeet niet te vragen of hun voertuig vliegt, rijdt, zeilt… of misschien een combinatie van alle drie!

LEGO® Education Mijn XL wereld activiteiten: voor de sociale en emotionele ontwikkeling van peuters en kleuters

LEGO® Education biedt veel activiteiten die je met Mijn XL wereld kunt geven aan peuters en kleuters. Met deze lessen ontwikkelen de kinderen hun cognitieve leervermogen op het gebied van sociale wetenschappen. Dit doen ze door middel van discussies, bouwactiviteiten, het naspelen van sociale situaties en het delen van ideeën. Ondertussen ontwikkelen ze STEAM-vaardigheden. Denk aan techniek, creativiteit en rekenen.

Wil jij LEGO® Education Mijn XL wereld in jouw groep? Bestel het gemakkelijk en snel in de webshop.

Lego mijn wereld XL

Bestel LEGO® Education Mijn XL wereld