Gepubliceerd op 16 februari 2023
Leestijd 5 min.

Voor het 5e jaar op rij organiseren we met Stichting KiKa Bakken voor KiKa. Dit jaar is grootser dan ooit! Doe jij met jouw groep mee?

Bakken voor KiKa

Bakken voor KiKa is een initiatief van Marleen Gerdes, zelf ruim 20 jaar werkzaam in de kinderopvang/jeugdzorg. Vijf jaar geleden kwam zij met het idee om alle kinderopvangorganisaties in Nederland op te roepen om een maand lang in actie te komen en te gaan bakken voor KiKa. Daar werd massaal gehoor aan gegeven! Deze actie heeft inmiddels al ruim € 300.000,- opgeleverd. Dat smaakt natuurlijk naar meer!

Ook dit jaar is er weer een prachtig bak- en activiteitenpakket samengesteld om direct aan de slag te gaan! Zo maken alle koekiemonsters een vliegende start en vliegen de baksels ons binnen de kortste keren om de oren!

Bak en versier met de kinderen in jouw groep heerlijke cupcakes en ga aan de slag met de creatieve knutselopdrachten. Hoe leuk is het om je eigen baksels vanaf een zelf geknutselde etagère of doosje te verkopen?

Creatieve knutselopdrachten

Bakken voor kika etagere1

Knutsel een etagère

Maak een etagère om je cupcakes en muffins op te leggen. Je maakt de etagère van papieren bordjes en bekers en versiert ze met de Funtastics van edding. De etagère is een onderdeel van het activiteitenpakket van Bakken voor KiKa.

Download het activiteitenpakket

keukenschort

Versier een keukenschort

Laat de kinderen met textielstiften een katoenen schort versieren.

Download knutselrecept fruit schort

koksmuts

Versier een koksmuts

Een echte bakker draagt een koksmuts. Versier samen met de kinderen hun eigen koksmuts.

Download knutselrecept koksmuts

Start nu met de kinderen in jouw groep een actie en zamel geld in voor KiKa!

Start een actie