Gepubliceerd op 16 november 2021
Leestijd 5 min.

Yes, het is weer zover! Van 21 november t/m 31 december 2022 vieren we de Raamtekenweken. Download het gratis sjabloon en versier jouw kinderopvang of school met een raamtekening. Daarbij maak je ook nog eens kans op een mooie prijs!

Raamtekensjabloon vos

Samen tekenen we de langste raamtekening ter wereld!

Samen met edding dagen we jou, de kinderen in jouw groep en de rest van de wereld uit om een raamtekening te tekenen. Op deze feestelijke manier laten we zien dat we met elkaar verbonden zijn tijdens de meest sfeervolle tijd van het jaar!

Gratis sjabloon raamtekening winter

Speciaal voor de kinderopvang en scholen heeft edding een raamtekening ontworpen; een leuk vosje in winterse sferen. Download het sjabloon en print deze uit:

Heb je even geen inspiratie? Of wil je gewoon een handig voorbeeld om over te trekken? Download dan gratis sjablonen van edding. Of maak hier je eigen sjabloon.

Bekijk alle gratis raamteken sjablonen
raamtekenweken 2021 prijzen

Doe mee met de Raamtekenweken en maak kans op een prijs!

Wanneer je een raamtekening hebt gemaakt, maak je kans op een mooie prijs voor jouw groep. Upload jouw raamtekening op de website van edding of post de foto op Instagram met de volgende hashtag: #raamtekenweken.

De prijzen:

  • Als je de 1e prijs wint, win je een jaar gratis creativiteit!! Met deze prijs win je een mooie en brede selectie van diverse edding markers. Zo heb je 12 maanden lang volop creatief plezier!
  • Voor de tweede plaats maak je kans op een creatieve edding workshop voor jou en je vrienden die door één van onze influencers wordt georganiseerd.
  • Als je 3e, 4e of 5e wordt, maak je kans op één van onze Color Happy Big-boxen + Acrylic startersets.
  • Last but not least hebben we ook prijzen voor degenen die op de 6e, 7e, 8e, 9e en 10e plaats eindigen. Als jij een van deze gelukkige mensen bent, maak je kans op een Color Happy Big Box.

Raamteken tips

Tip 1: Gebruik de juiste krijtstiften

Alles wat je nodig hebt voor het tekenen van een raamslinger is een mooi schoon raam en een goede krijtstift. De krijtstiften van edding hebben vloeibaar krijt op waterbasis waardoor je de raamslinger makkelijk met een vochtige doek kunt verwijderen.

Tip 2: Varieer in kleuren

Sinds kort heeft edding haar assortiment uitgebreid met de 4085 krijtstift. Deze gloednieuwe krijtstift met dunne punt is verkrijgbaar in maar liefst 20 kleuren, waaronder feestelijk goud en zilver!

Tip 3: Varieer met verschillende puntdiktes en kleuren

De edding krijtstiften zijn verkrijgbaar in verschillende puntdiktes en kleuren:

  • Wit
  • Assorti
  • Metallic
  • Neon
  • Pastel
  • Goud en zilver

Tip 4: Maak de krijtstift klaar voor gebruik

Krijtstiften zijn heel eenvoudig in gebruik. Schud de stift goed, haal de dop eraf, zet de punt op een stukje testpapier en pomp voorzichtig een paar keer totdat de punt met inkt is gevuld. Daarna is de stift klaar om mee te tekenen!

Tip 5: Teken aan de juiste kant van het raam

Én de juiste kant van het raam is de binnenkant van het raam. Het zou jammer zijn als de raamslinger na een regenbui van het raam verdwijnt.

Tip 6: Gebruik een raamtekensjabloon

Om het raamtekenen nog eenvoudiger te maken, heeft edding een mooi sjabloon gemaakt. Je hoeft alleen het sjabloon uit te printen, op het raam te plakken en over te trekken!

Tip 7: Houd een papiertje bij de hand

Tijdens het tekenen zul je merken dat de stift soms iets minder inkt af gaat geven. Houd een papiertje bij de hand en pomp een paar keer op het papier, zodat je punt weer goed gevuld wordt.

Tip 8: Van boven naar beneden, van links naar rechts

Werk altijd van boven naar beneden, zodat je de inkt niet uitveegt met je hand. Ben je rechtshandig? Werk dan van links naar rechts. Voor linkshandigen geldt dan natuurlijk precies het tegenovergestelde: van rechts naar links.

Bestel alle krijtstiften van edding in onze webshop

Bestel alle krijtstiften van edding