Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 03 maart 2021 Leestijd 3 min.

Slim aan de slag

Augmented Reality lessen over insecten

Overal kom je insecten tegen: in de tuin, op het speelplein en tijdens het buiten spelen. Haal insecten jouw klas in met een Augmented Reality (AR) les over gekleurde insecten (3 t/m 7 jaar), stekende insecten (6 t/m 10 jaar) en eetbare insecten (9 t/m 13 jaar). Door het gebruik van AR kun je een levensecht 3D model plaatsen in jouw omgeving. De kinderen kunnen erom heen lopen en van alle kanten bekijken. Kinderen leren over insecten door instructie, ervaren en bewegend leren!

AR lessen over insecten

We hebben drie complete AR lessen voor je klaarstaan over insecten. De lessen bestaan uit drie onderdelen (kennen, ervaren en verwerken).

  • De lessen sluiten aan bij kerndoelen van het SLO.
  • Je ontvangt een handleiding met een duidelijke uitleg, zodat je eenvoudig een AR les kunt verzorgen.
  • De kinderen doen kennis op over het onderwerp met een interactieve presentatie. Deze presentatie kunnen de kinderen zelfstandig doorlopen op hun laptop of tablet. Je kunt er ook voor kiezen om een boeiende les te geven via het digibord (tip: bijvoorbeeld tijdens een eetmoment).
  • De kinderen beleven het onderwerp in 3D via AR.
  • De kinderen verwerken de informatie door creatieve en speelse verwerkingsopdrachten.

Gekleurde insecten (3 t/m 7 jaar)

Zoem, zoem, zoem…… Dit geluid hoor je buiten in de tuin, in het park of tijdens het buiten spelen. Miljoenen verschillende soorten insecten zoals vlinders, kevers, torren, wespen en mieren leven in onze leefomgeving. In deze les leren de kinderen over gekleurde insecten, bijvoorbeeld waarom hebben ze een schrikkleur en wat is het kenmerk van een insect.

Tijdens deze les kunnen de kinderen een vlinder van alle kanten bekijken. Met een hotspot kunnen de kinderen de kleine vlinder vergroten waardoor ze oog in oog met de vlinder staan. De audio vertelt over de vlinder en de kinderen lopen om de vlinder heen.

Bestel hier de les over gekleurde insecten.

Stekende insecten (6 t/m 10 jaar)

Je ligt net in bed, het licht gaat uit en het gezoem begint. Een mug in jouw slaapkamer. Je hebt twee keuzes: je doet het licht weer aan en gaat op jacht of je gaat slapen en loopt een grote kans dat je morgenochtend wakker wordt met een muggenbult.

Tijdens deze les kunnen de kinderen een wesp van alle kanten bekijken en zelfs vergroten. Spannend, maar helemaal veilig hoor! Door de audio leren de kinderen over de wesp en lopen rondom de wesp.

Bestel hier de les over stekende insecten.

Eetbare insecten (9 t/m 13 jaar)

Heb jij weleens insecten gegeten? In het westen van Europa is dat nog erg ongewoon. In andere landen en werelddelen is het eten van insecten heel gewoon en zelfs gezond. In de voedselketen behoren insecten tot de laagste orde, ze worden gegeten door grotere dieren als muizen en vogels.

Tijdens deze les kunnen de kinderen een sprinkhaan van alle kanten bekijken en zelfs vergroten. De audio rondom de sprinkhaan leert kinderen kennis over de sprinkhaan.

Bestel hier de les over eetbare insecten.

Meer weten over onze AR lessen? Bekijk deze video.

AR les gekleurde insecten 3 t/m 7 jaar

AR les Stekende insecten 6 t/m 10 jaar

AR les Eetbare insecten 9 t/m 13 jaar