Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 08 januari 2020 Leestijd 3 min.

Lessenseries

Augmented Reality lessen over de Winter

Beleef de winter in jouw klas of op jouw speelplaats met de Augmented Reality (AR) lessen van de Rolf groep. Kinderen ervaren de lesinhoud in 3D superrealistisch. Je plaatst eenvoudig het 3D model in jouw klas of speelplaats. Download de app, scan de QR-code met een QR-reader op jouw tablet en in no time staat er een levensecht 3D model van een ijsbeer (onderbouw), iglo (middenbouw) of Yurt (bovenbouw) die de kinderen van alle kanten kunnen bekijken!

Winter!

We hebben drie kant-en-klare winterlessen die naadloos aansluiten op jouw lessen in de winterperiode!

  • De lessen sluiten aan bij kerndoelen van SLO.
  • Je ontvangt een duidelijke handleiding, zodat je zonder problemen een toffe Winterles kunt verzorgen.
  • De kinderen krijgen kennis over het onderwerp via een interactieve presentatie, voorzien van een heldere voice-over. Ze kunnen daardoor zelfstandig leren door middel van een laptop of tablet of jij verzorgt super eenvoudig een sprankelende Winterles op het digibord.
  • Kinderen beleven het ontwerp op ware grootte met Augmented Reality (AR).
  • Kinderen verwerken de informatie met creatieve en interessante verwerkingsopdrachten.

Winter in het bos (onderbouw)

Het is winter geworden. De dieren in het bos bereiden zich voor op de winterperiode. Beer Bas vraagt de andere dieren in het bos waar ze overwinteren en of ze wel genoeg te eten hebben. De kinderen leren het samen met Beer Bas in de interactieve presentatie. Andere dieren, zoals de ijsbeer, zijn goed aangepast aan de kou. De kinderen ontdekken in de AR waarom ijsberen het lekker warm hebben en goed voedsel kunnen vinden, zelfs als het koud is.

Winter in huis (middenbouw)

Buiten is het koud, maar binnen is het warm. Dat komt door de verwarming in huis. Hoe werkt een centrale verwarming (cv)? En hoe blijft het in een iglo warm? Daar hebben ze toch geen cv! In deze les leren kinderen over temperatuur en verwarming in een huis (interactieve presentatie) en in een iglo (AR).

Winter in de tent (bovenbouw)

Een tent in de winter, dat lijkt geen goed plan! In deze bovenbouw-les leren kinderen hoe een tent in de winter toch warm kan zijn. Ze gaan als echte tent-architecten een eigen wintertent ontwerpen en verzamelen daarvoor informatie in een interactieve presentatie en door het bestuderen van een Yurt in de AR omgeving.

Meer weten over hoe je onze AR lessen gebruikt? Bekijk dan deze video.

 

Bestel de AR les over Winter in het bos.

AR Winter in het bos

Bestel de AR les over Winter in huis.

AR Winter in huis

Bestel de AR les over Winter in de tent.

AR Winter in de tent