Gepubliceerd op 22 november 2021
Leestijd 3 min.

Beleef de winter in jouw klas of op jouw speelplaats met de Augmented Reality (AR) lessen van de Rolf groep. Kinderen ervaren de lesinhoud in 3D superrealistisch. Je plaatst eenvoudig het 3D model in jouw klas of speelplaats. Download de app, scan de QR-code met een QR-reader op jouw tablet en in no time staat er een levensecht 3D model van bijvoorbeeld een ijsbeer die de kinderen van alle kanten kunnen bekijken!

We hebben 9 kant-en-klare winterlessen die naadloos aansluiten op jouw lessen in de winterperiode!

  • De lessen sluiten aan bij kerndoelen van SLO.
  • Je ontvangt een duidelijke handleiding, zodat je zonder problemen een toffe Winterles kunt verzorgen.
  • De kinderen krijgen kennis over het onderwerp via een interactieve presentatie, voorzien van een heldere voice-over. Ze kunnen daardoor zelfstandig leren door middel van een laptop of tablet of jij verzorgt super eenvoudig een sprankelende Winterles op het digibord.
  • Kinderen beleven het ontwerp op ware grootte met Augmented Reality (AR).
  • Kinderen verwerken de informatie met creatieve en interessante verwerkingsopdrachten.

AR lessen Winter (3-7 jaar)

Winter in het bos

Het is winter geworden. De dieren in het bos bereiden zich voor op de winterperiode. Beer Bas vraagt de andere dieren in het bos waar ze overwinteren en of ze wel genoeg te eten hebben. De kinderen leren het samen met Beer Bas in de interactieve presentatie. Andere dieren, zoals de ijsbeer, zijn goed aangepast aan de kou. De kinderen ontdekken in de AR waarom ijsberen het lekker warm hebben en goed voedsel kunnen vinden, zelfs als het koud is.

Bestel hier de les over Winter in het bos

Sneeuwpoppen

De kinderen maken kennis met Laila. Zij is dol op de winter en kijkt uit naar sneeuw en ijs. Op de thermometer leest zij de temperatuur. Als de temperatuur onder nul komt is het heel koud. Dan vriest het buiten, komt de sneeuw en kan Laila eindelijk een sneeuwpop gaan maken. Met Augmented Reality gaan kinderen in gesprek met 3 sneeuwpoppen over sneeuw, smelten, temperatuur en sneeuwballen.

Bestel hier de les over Sneeuwpoppen

Ijsbergen

Orka Ollie zwemt in de zeeën bij de noordpool. Het is daar heel koud. Ollie komt ijsschotsen en ijsbergen tegen. Zij speelt graag verstoppertje achter de ijsbergen. IJsbergen zijn boven water heel groot. Onder water ontdekt Ollie dat ijsbergen nog veel groter zijn.

Bestel hier de les over IJsbergen

AR lessen Winter (6-10 jaar)

Winter in huis 

Buiten is het koud, maar binnen is het warm. Dat komt door de verwarming in huis. Hoe werkt een centrale verwarming (cv)? En hoe blijft het in een iglo warm? Daar hebben ze toch geen cv! In deze les leren kinderen over temperatuur en verwarming in een huis (interactieve presentatie) en in een iglo (AR).

Bestel hier de les over Winter in huis

Pinguïns

Pinguïns leven op de Zuidpool. Ze leggen 1 of 2 eieren en papa-pinguïn past op de eieren, terwijl mama-pinguïn het eten zoekt. Na een paar maanden komen de baby-pinguïns uit het ei. De les gaat over Karel de Keizerspinguïn die heel goed op zijn belangrijke ei past. Kinderen leren over pinguïns, hun lichaamsdelen, woonomgeving en voortplanting. Met AR plaatsen de kinderen een pinguïnkolonie in de groep en leren over de lichaamsdelen van de pinguïns.

Bestel hier de les over Pinguïns

Schaatsen

Emma ziet dat het water van de sloot bevroren is en vraagt zich af wat je allemaal kunt doen op natuurijs. Schaatsen is favoriet en Emma kijkt terug in de geschiedenis van de schaats. De kinderen maken kennis met verschillende sporten op het ijs. Daarnaast leren de kinderen over de elf Friese steden van de Elfstedentocht.

Bestel hier de les over Schaatsen

AR lessen Winter (9-13 jaar)

Winter in de tent

Een tent in de winter, dat lijkt geen goed plan! In deze bovenbouw-les leren kinderen hoe een tent in de winter toch warm kan zijn. Ze gaan als echte tent-architecten een eigen wintertent ontwerpen en verzamelen daarvoor informatie in een interactieve presentatie en door het bestuderen van een Yurt in de AR omgeving.

Bestel hier de les over Winter in de tent

Noord- en Zuidpool 

Helemaal in het noorden van de aardbol ligt de Noordpool. En helemaal in het Zuiden van de aardbol ligt de Zuidpool. De kinderen maken kennis met 2 wetenschappers die vertellen over de dieren op beide polen, klimaatverandering en de verschillen tussen dag en nacht. Met augmented reality plaatsen kinderen de aarde en leren over het licht van de zon op beide polen.

Bestel hier de les over de Noord- en Zuidpool

Skiën

Tessa is een professioneel skiester. Ze neemt de kinderen mee de piste op en vertelt over haar beroep. De kinderen bekijken de materialen die je nodig hebt om te skiën. Ze bekijken de verschillen tussen skiën op een borstelbaan, zand, gras en water. Bovendien verkennen ze de stoeltjeslift die de sporters naar boven op de berg brengt.

Bestel hier de les over skiën

Meer weten over hoe je onze AR lessen gebruikt?

Bekijk dan de video.

AR-lessen