Gepubliceerd op 23 maart 2021
Leestijd 5 min.

Egypte, een land hier ver vandaan met een ander landschap dan Nederland. Er leven andere dieren en de mensen spreken een andere taal. Met deze lessen, inclusief Augmented Reality, haal je Egypte naar Nederland.

Kamelen, hiërogliefen en piramides met Augmented Reality

Ga jij op school aan de slag met het thema Egypte? Haal kamelen, hiërogliefen en piramides de klas in met Augmented Reality. Door het gebruik van AR plaats je een levensecht 3D model in jouw omgeving. De kinderen lopen er omheen en bekijken het van alle kanten terwijl de hotspots informatie geven.

De nieuwste lessen met Augmented Reality zijn nu beschikbaar: Kamelen (3 t/m 7 jaar), Hiërogliefen (7 t/m 10 jaar) en Piramides (9 t/m 13 jaar).

We hebben drie complete lessen voor je klaarstaan over Egypte. De lessen bestaan uit drie onderdelen (kennen, ervaren en verwerken).

  • De lessen sluiten aan bij kerndoelen van het SLO.
  • Je ontvangt een handleiding met een duidelijke uitleg, zodat je eenvoudig een AR les kunt verzorgen.
  • De kinderen doen kennis op over het onderwerp met een interactieve presentatie.
  • De kinderen beleven het onderwerp in 3D via AR.
  • De kinderen verwerken de informatie door creatieve en speelse verwerkingsopdrachten.

Kamelen (3 t/m 7 jaar)

De kinderen maken kennis met de woestijn in het land Egypte. In de woestijn leven kamelen, zij hebben twee bulten! Kamelen zijn bijzondere en mooie dieren. Ze houden van de woestijn en kunnen goed lopen op het hete zand. Met Augmented Reality plaats je een kameel in jouw groep, door te klikken op de hotspots hoor je de audio en leer je over kamelen.

Bestel de les over Kamelen >

Hiërogliefen (6 t/m 10 jaar)

De oude Egyptenaren schreven vroeger door kleine tekeningen te maken. Dit worden ook wel hiërogliefen genoemd. Egyptoloog Yanara gaat samen met de kinderen het hiërogliefenschrift ontcijferen. De kinderen leren wat een egyptoloog is en wat een egyptoloog doet, daarnaast leren ze over het hiërogliefenschrift. Met augmented reality plaatsen de kinderen een Egyptisch huis voor zich. Via de audio krijgen ze de opdracht om in en om het huis de hiërogliefenspeurtocht te doen.

Bestel de les over Hiërogliefen >

Piramides (9 t/m 13 jaar)

In het noorden van Afrika ligt Egypte. Zo’n 5.000 jaar geleden waren hier farao’s aan de macht. Zo ook farao Cheops, die de grootste piramide van Egypte liet bouwen. De kinderen maken kennis met het oude Egypte en farao Cheops. Farao Cheops vertelt over de grootte en de bouw van een piramide. Met augmented reality plaatsen kinderen een echte piramide in hun groep en leren via de audio over de bouw van piramides.

Bestel de les over Piramides >

 

AR les Kamelen (3 t/m 7 jaar)

Bestel de les over kamelen

AR les hiërogliefen (6 t/m 10 jaar)

Bestel de les over hiërogliefen

AR les piramides (9 t/m 13 jaar)

Bestel de les over piramides

Meer weten over onze AR lessen?

Lesidee Egypte

Lessenserie: kant-en-klare lessen met Augmented Reality