Gepubliceerd op 20 februari 2021
Leestijd 3 min.

Waar kun je de lente beter zien, horen en ruiken dan op de boerderij? De koeien en kalfjes mogen naar buiten, kippen kakelen in de voorjaarszon en de boer trekt er met zijn tractor op uit om het land te bewerken. De kinderen op jouw school beleven het mee via Augmented Reality lessen.

Aan de slag met AR de Boerderij

Haal de boerderij jouw klas in met een Augmented Reality (AR) les over de tractor (onderbouw), de koe (middenbouw) en ‘the chicken’ (bovenbouw)! Door het gebruik van AR kun je een levensecht 3D model plaatsen in jouw groep of op het speelplein. De kinderen kunnen rondom het AR model lopen en het van alle kanten bekijken. Op deze manier leren kinderen over een interessant onderwerp door middel van ervarend leren en bewegend leren!

Drie AR lessen over de boerderij

Er staan nu drie complete AR lessen rond het thema ‘de boerderij’ voor je klaar: voor de onderbouw, de middenbouw en de bovenbouw. De lessen bestaan uit drie onderdelen (kennen, ervaren en verwerken).

  • De lessen sluiten aan bij kerndoelen van het SLO.
  • Je ontvangt een handleiding met een duidelijke uitleg, zodat je eenvoudig een AR les kunt verzorgen.
  • De kinderen doen kennis op over het onderwerp door middel van een interactieve presentatie. Deze presentatie kunnen de kinderen zelfstandig doorlopen op hun laptop of tablet. Je kunt er ook voor kiezen om een boeiende boerderijles te geven via het digibord (tip: bijvoorbeeld tijdens een eetmoment).
  • De kinderen beleven het onderwerp in 3D via AR.
  • De kinderen verwerken de informatie door creatieve en speelse verwerkingsopdrachten.

De tractor (3-7 jaar)

Een typisch boerenvoertuig is de tractor. In deze les leren de kinderen alles over tractoren; over hoe een tractor eruit ziet, hoe een boer het zware werk deed zonder tractor vroeger. Daarnaast leren de kinderen over vormen, kleuren en tellen.

Tijdens deze les kunnen de kinderen de tractoren bekijken op een boerderij.  In de AR omgeving spelen de kinderen een speurtocht: door te klikken op de kippen krijgen de kinderen opdrachten via een voice-over. Tijdens deze speurtocht leren ze over kleuren en aantallen.

Bestel de les – de tractor >

Koe en kippen

Ontdek samen met peuters en kleuters hoe groot een koe is of hoe klein een kip is. Download de gratis AR les Koe en kippen >

De koe (6-10 jaar)

Een typisch Hollands dier is de Nederlandse melkkoe. In deze les leren de kinderen alles over koeien; over de magen van de koe, waarom koeien melk geven en hoe de koe er uit ziet.

Tijdens deze les kunnen de kinderen een koe van alle kanten bekijken. Rondom de koe zijn hotspots in de vorm van melkpakken. Als het kind op een melkpak klikt, krijgt hij meer informatie over de koe via een voice-over.

Bestel de les – de koe >

The chicken (9-13 jaar)

Er zijn in Nederland pluimveehouderijen. Farmer Sam emigreert naar Amerika om daar zijn pluimveehouderij uit te breiden. Hij leert daarom Engels. Deze les gaat over de kip. De les is deels in het Engels.

Tijdens deze les kunnen de kinderen een kip van alle kanten bekijken. Rondom de kip zijn hotspots in de vorm van eieren. Als het kind op een ei klikt, krijgt hij meer informatie over de kip via een voice-over in het Engels.

Bestel de les – the chicken >

Meer weten over onze AR lessen?

Bekijk de video.

AR de tractor voor de onderbouw

AR de tractor

 

Bestel hier

AR de koe voor de middenbouw

Aan de slag met AR de Boerderij

Bestel hier

AR the chicken voor de bovenbouw

AR de kip

Bestel hier

Benieuwd naar alle AR lessen?

Bekijk de AR lessen in de webshop