Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 26 februari 2020 Leestijd 3 min.

Lessenseries

Lente op de Boerderij

Waar kun je de lente beter zien, horen en ruiken dan op de boerderij? De koeien en kalfjes mogen naar buiten, kippen kakelen in de voorjaarszon en de boer trekt er met zijn tractor op uit om het land te bewerken. De kinderen op jouw school beleven het mee via Augmented Reality lessen.

Aan de slag met AR de Boerderij

Met Augmented Reality (AR) plaats je een levensecht 3D model in jouw groep of op het speelplein. De kinderen lopen hier omheen lopen en bekijken het model van alle kanten. Zo hoef je niet de school uit voor ervarend en bewegend leren. Wil je weten hoe het werkt? Bekijk dan deze korte uitlegvideo 

Drie AR lessen over de boerderij 

Er staan nu drie complete AR lessen rond het thema ‘de boerderij’ voor je klaar: voor de onderbouw, de middenbouw en de bovenbouw. Elke les bevordert het ‘kennen’, ‘ervaren’ en ‘verwerken’. Je ontvangt een compleet en kwalitatief hoogwaardig pakket: 

  • De lessen sluiten aan bij de kerndoelen van het SLO. 
  • Er zit een duidelijke uitleg bij, zodat je eenvoudig zelf je AR lessen kunt verzorgen. 
  • De kinderen kunnen de interactieve boerderijles zelfstandig doorlopen op een laptop of tablet. Je kan de les ook klassikaal geven, via het digibord.   
  • De lessen zijn voorzien van creatieve en speelse verwerkingsopdrachten. 

Onderbouw: de tractor  

Een typisch boerderijvoertuig is de tractor. In deze les leren jonge kinderen hoe een tractor eruit ziet, wat boeren ermee doen en hoe zij vroeger het zware boerderijwerk zonder tractor deden. Tegelijk leren de kinderen tellen en kleuren en vormen onderscheiden. In de AR omgeving spelen de kinderen een speurtocht: door te klikken op de kippen krijgen ze opdrachten via een voice-over. Je kunt deze mooi verzorgde onderbouwles hier bestellen. 

Middenbouw: de koe  

Je ziet ze ’s zomers overal in de wei: roodbonte en zwartbonte melkkoeien. Hoe zien deze koeien eruit, waarom geven ze melk en: waarom hebben ze zoveel verschillende magen? Tijdens deze les kunnen de kinderen een koe van alle kanten bekijken. Rondom de koe zijn hotspots in de vorm van melkpakken. Wie op zo’n melkpak klikt, krijgt via een voice-over direct interessante informatie over de koe.  Je kunt de middenbouwles over de koe hier bestellen. 

Bovenbouw: the chicken  

Er zijn in Nederland veel pluimveehouderijen. Boer Sam emigreert naar Amerika om daar zijn pluimveehouderij uit te breiden. Boer Sam wordt farmer Sam en moet dus Engels leren. Deze les over de kip is deels in het  Engels. Kinderen kunnen de kip van alle kanten bekijken. Rondom de kip zijn hotspots in de vorm van eieren. Wie op zo’n ei klikt, krijgt via een voice-over in het Engels meer informatie over de kip. Je kunt de bovenbouwles over the chicken hier bestellen. 

 

AR de tractor voor de onderbouw

AR de tractor

 

AR de koe voor de middenbouw

Aan de slag met AR de Boerderij

AR the chicken voor de bovenbouw

AR de kip