Direct contact?
Micha van Ravenswaay
Neem contact op Micha van Ravenswaay Sales consultant
Neem contact op

Openbare basisschool Over de Slinge heeft 406 leerlingen, verdeeld over twee locaties, en maakt deel uit van Stichting BOOR. Over de Slinge is een openbare school, die valt onder het bestuur van stichting BOOR. Bij stichting BOOR zijn alle openbare basisscholen, scholen voor voortgezet en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam aangesloten. Iedere dag krijgen meer dan 30.000 leerlingen in Rotterdam onderwijs op een school van stichting BOOR. Handig, zo’n grote stichting? “Jazeker”, reageert leerkracht Roxanna Steenbergen, “één van de voordelen is dat we keuze hebben uit verschillende ICT-leveranciers. Als je eenmaal de goede te pakken hebt, kun je je optimaal focussen op het geven van goed onderwijs.” 

De vraag van Over de Slinge: pas onze leerling accounts en Chromebooks aan en lever een digitale leeromgeving

De concrete vraag aan de Rolf groep was: Help ons de leerlingaccounts over te zetten van Google naar Microsoft en ontsluit onze digitale omgevingen via ZuluConnect, met meekijkfunctie. Zorg ook dat we de Chromebooks zelf kunnen beheren. Roxanna: “Onze randvoorwaarden waren hierbij natuurlijk heel belangrijk: doe dit allemaal in goed overleg met ons, hou ons betrokken, wees bereikbaar en reageer snel op vragen.

Vlekkeloos van start op de eerste schooldag

Micha van Ravenswaay, Sales Consultant ICT van de Rolf groep, kreeg de vraag van Over de Slinge in mei binnen. Micha: “De school wilde graag direct na de zomervakantie werken met hun nieuwe platform ZuluConnect. Dat is gelukt, voordat het nieuwe schooljaar van start ging was alles ingericht en gemigreerd. De leerkrachten kregen een training in ZuluConnect en Microsoft 365 en konden er op de eerste schooldag direct mee aan de slag. We hebben de Google-accounts van alle 406 leerlingen gedeactiveerd en vervangen voor Microsoft 365-accounts. Nu kunnen ze via ZuluConnect overal, dus ook thuis, heel makkelijk inloggen. De leerlingen loggen in op de omgeving van ZuluConnect en kunnen aan het werk met basispoort software en hun Microsoft 365 account. Via de meekijkfunctie monitoren de leerkrachten wat ze doen.

Dit heeft de Rolf groep gedaan:

 • Google-omgeving overgezet en in beheer genomen
 • ZuluConnect geactiveerd
 • Leerlingenaccounts van Google gedeactiveerd
 • Alle gebruikers opnieuw aangemaakt in Microsoft 365
 • Meekijkfunctie geactiveerd
 • Training ZuluConnect gegeven
 • Chromebooks opnieuw geïnstalleerd

Werkwijze: transparant en soepel

Roxanna heeft de overgang als heel soepel ervaren: “Al voor de vakantie was duidelijk wat er ging gebeuren en wanneer alles klaar zou zijn. We werden echt betrokken bij het proces en kregen via de Infodesk steeds snel antwoord op onze vragen. Heel fijn! De leerkrachten vonden het vooral erg prettig dat ze uitleg kregen over de achtergronden voor deze overstap en dat ze goed konden kennismaken met ZuluConnect. Al snel werden de Chromebooks door de Rolf groep ingeregeld en konden we na het opstarten meteen aan de slag. Op de eerste schooldag was alles operationeel. Ik had mij daar wel zorgen over gemaakt, maar het viel 100% mee.

Resultaat: voorbereid op digitale toekomst

De leerkrachten bleken uitstekend met ZuluConnect uit de voeten te kunnen. Een voorbeeld: tegels moest Roxanna altijd inregelen via de leverancier, nu kunnen de leerkrachten dat heel makkelijk zelf. Een groot voordeel voor de leerkrachten én de leerlingen, is dat ZuluConnect het inloggen thuis veel makkelijker maakt. Voorheen deden de leerlingen dat via Basispoort, maar omdat dat thuis anders werkte dan op school hadden de leerkrachten daar tijdens de coronaperiode veel extra werk aan. Dat verschil is er nu niet meer. Roxanna: “Hoewel thuiswerken nu gelukkig niet aan de orde is, willen we toch dat het vlekkeloos functioneert. Op dit moment werken wij analoog en digitaal, maar ik verwacht niet dat dat altijd zo zal blijven. Nu kunnen we IEP bijvoorbeeld nog op papier doen, maar wie weet hoe lang nog? De toekomst is ongetwijfeld volledig digitaal. Met de service van de Rolf groep ben ik er gerust op dat we dat goed aankunnen.”

Wil jij ook (weer) de focus op goed onderwijs?

We denken graag met je mee over een passende oplossing voor jouw school.

Lees wat we voor je kunnen betekenen

Dit is Over de Slinge

Openbare basisschool Over de Slinge ligt in de Rotterdamse wijk Pendrecht: een typisch naoorlogse wijk met vooral jaren ‘50 woningen, veel groen en ruim van opzet. De school heeft 406 leerlingen, verdeeld over twee locaties in de wijk. Basisschool Over de Slinge geeft leerlingen binnen een veilig pedagogisch klimaat de kans om hun eigen mogelijkheden optimaal te kunnen ontwikkelen. Het professioneel en goed opgeleide team, dat continue in ontwikkeling is, leert hen om zelfstandig, verantwoordelijk, creatief en kritisch te kunnen leven. Als onderdeel van de stichting Boor onderschrijft Over de Slinge de volgende kernwaarden:

 • Continue ontwikkelen
 • Sociale vorming
 • Samen met leerkrachten, ouders én kinderen
 • Lekker-Fit school
 • Systematisch en cyclisch werken