NULL

Kennis delen

Inspirerende artikelen en inzichten

Want we delen graag ál onze kennis over de ontwikkeling van kinderen met de professionals in het onderwijs en de kinderopvang.

Filter

Onderwijs

Groepen

Vakken

Thema's

Ontwikkelingen

Fase kind

Engels in groep 8

Engels in groep 8 wordt steeds belangrijker en belangrijker. De kinderen van groep 8 leren Engels om zich klaar te stomen voor het echte werk. De middelbare school! Maar waarom leren kinderen eigenlijk Engels op de basisschool? En wat is er in groep 8 zo bijzonder aan de Engelse les?

Groep 8 is klaar voor de middelbare school!

De kinderen die nu in groep 8 zitten hebben waarschijnlijk al sinds groep 4 Engelse les gehad. Of misschien al wel sinds de kleuters. Maar wat hebben de kinderen in groep 8 nou eigenlijk allemaal geleerd als het gaat om Engels?

Tot en met groep 4 leren kinderen eigenlijk alleen maar de basis van Engels. Het is hier dan nog vooral gericht op het luisteren en spreken van Engelse woorden. Pas vanaf groep 5 hebben de kinderen kennis gemaakt met het schrijven van de Engelse taal. Wanneer de kinderen in groep 7 zitten is het echte werk begonnen. Tijd om te lezen en het voorlezen van Engelse teksten! Over het algemeen wordt er op de basisschool gefocust op 4 vaardigheden rondom de Engelse taal:

  • Luisteren
  • Schrijven
  • Lezen
  • Spreken

Door de jaren heen hebben de kinderen van groep 8 zich dus steeds beter kunnen ontwikkelen als het gaat om Engels. Zij kunnen inmiddels al heel veel lezen en schrijven en dat is van groot belang voor de middelbare school. Daar zullen zij namelijk veel meer leren zoals het presenteren in het Engels, werkstukken maken in het Engels en bovenal heel veel in het Engels praten! Door de juiste vaardigheden toe te passen in de Engelse lessen in groep 8 zullen de leerlingen goed voorbereid zijn op alles wat gaat komen op de middelbare school.