NULL

Kennis delen

Inspirerende artikelen en inzichten

Want we delen graag ál onze kennis over de ontwikkeling van kinderen met de professionals in het onderwijs en de kinderopvang.

Filter

Onderwijs

Groepen

Vakken

Thema's

Ontwikkelingen

Fase kind

Engels in groep 7

Overal ter wereld waar je komt, wordt eigenlijk wel Engels gesproken. Tegenwoordig zijn kinderen ook vroeg actief op het internet, waar ook veel Engels wordt gesproken. Handig dus om zo vroeg mogelijk te beginnen met het leren van de Engelse taal. Steeds vaker wordt er al Engelse les gegeven vanaf de kleuterklassen. Door de schooljaren heen kunnen de kinderen van groep 7 dus al een aardig woordje Engels spreken. Maar waarom is dat Engels nou zo belangrijk voor de kinderen van groep 7?

Engels lezen in groep 7

In groep 7 begint het echte werk. De kinderen kunnen dan namelijk beginnen met het lezen van Engelse teksten. Eerder maakten de kinderen alleen kennis met het schrijven en luisteren van Engelse woorden. Tijd om hier een vaardigheid aan toe te voegen dus!

Hoewel de kinderen van groep 7 al zeker heel wat Engelse woorden herkennen, zal het toch even wennen zijn. Vaak doen kinderen van groep 7 al verschillende spelletjes die in het Engels zijn of kijken zij Engelse video’s op YouTube of Netflix. Maar het echt lezen van hele Engelse teksten is voor de kinderen van groep 7 nog een kunst op zich. Hierbij mis je vaak het stukje context wat zich in spelletjes of films wel voordoet.

Wanneer de kinderen van groep 7 beginnen met het lezen en voorlezen van Engelse teksten zullen zij kennismaken met de zinsopbouw die zich voordoet in het Engels. Vaak is deze toch net wat anders dan dat zij gewend zijn van de Nederlandse taal. Het lezen en voorlezen van Engelse teksten zullen de kinderen van groep 7 ook nog doorpakken in groep 8. Zo kunnen zij zich na de basisschool zeker wegwijs maken in het buitenland en later misschien zelfs in het internationale zakenleven!