NULL

Kennis delen

Inspirerende artikelen en inzichten

Want we delen graag ál onze kennis over de ontwikkeling van kinderen met de professionals in het onderwijs en de kinderopvang.

Filter

Onderwijs

Groepen

Vakken

Thema's

Ontwikkelingen

Fase kind

Vaderdag knutselen groep 5

In groep 5 is het leuk om aandacht te besteden aan Vaderdag. De leerlingen in groep 5 kunnen hun creativiteit kwijt in een leuk Vaderdag cadeau. Voor de leerlingen is het leuk om bij moeder of Vaderdag stil te staan. Deze dagen zijn het moment voor de kinderen om hun ouders blij te maken en om te laten zien hoeveel de ouders voor de kinderen betekenen. Maar wat voor knutselwerkje is nou leuk voor Vaderdag?

Knutselwerkjes voor Vaderdag

Ga aan de slag met verf! Het leukste is om je eigen knutselwerkje natuurlijk thuis aan de wand terug te zien. Een creatief knutselwerkje voor Vaderdag zou het maken van een klein schilderijtje kunnen zijn. De leerlingen kunnen zelf kiezen wat ze op het schilderijtje willen zetten, maar je kan ze natuurlijk ook helpen. De kinderen in groep 5 kunnen zelfstandig aan de slag met het maken van Vaderdag cadeau.

Thema’s

Een andere manier om aan de slag te gaan met knutselwerkjes voor Vaderdag is om een thema te koppelen aan het knutselwerkje. Op deze manier moeten de leerlingen bijvoorbeeld een knutselwerkje maken die in verband staat met de natuur. Het Vaderdag knutselwerkje krijgt op deze manier een creatieve Touch. Ook zorgt dit er voor dat de kinderen uit groep uitgedaagd worden om op een andere manier te werken aan het knutselen voor Vaderdag. Niet alleen de natuur is hierbij een leuk thema, er zijn nog talloze andere thema’s die gekoppeld kunnen worden aan Vaderdag. Gebruik vooral de creativiteit en fantasie. Dat zullen alle vaders ook leuk vinden!

Kortom, het maken van een knutselwerkje voor Vaderdag hoeft niet saai te zijn. Door bezig te zijn met het gebruik van andere materialen of het koppelen van een leuk thema, zullen er verrassend leuke knutselwerkjes ontstaan. Verras je vader met een gaaf knutselwerkje waar je echt trots op kan zijn!