NULL

Kennis delen

Inspirerende artikelen en inzichten

Want we delen graag ál onze kennis over de ontwikkeling van kinderen met de professionals in het onderwijs en de kinderopvang.

Filter

Onderwijs

Groepen

Vakken

Thema's

Ontwikkelingen

Fase kind

Sinterklaas knutselen groep 5

De december maanden komen er weer aan! De leerlingen in groep 5 verheugen zich op de komst van Sinterklaas. Zodra het november is komt het steeds dichterbij. In de weken voor Sinterklaas is het daarom leuk om met de leerlingen uit groep 5 te knutselen voor Sinterklaas. Denk aan verschillende knutselwerken voor in de klas, als Sinterklaas langs komt. Of aan knutselwerkjes voor in je schoen voor thuis bij de open haard. Hierbij een paar leuke inspiratie tips om met de leerlingen uit groep 5 aan de slag te gaan met het knutselen voor Sinterklaas.

Sinterklaas knutselwerkjes voor in de klas

Om de komst van Sinterklaas zo feestelijk mogelijk te maken, zou je de klas leuk kunnen versieren. Om een beetje aankleding aan het lokaal te geven, kan je samen met de leerlingen uit groep 5 verschillende knutselwerkjes maken. Denk aan het maken van een mooie stoel voor sinterklaas. De stoel kan je samen met de leerlingen versieren, zodat Sinterklaas een mooi en warm welkom heeft!

Sinterklaas knutselwerkjes voor thuis

Niet alleen de klas kan leuk aangekleed worden, ook kunnen de leerlingen een mooi knutselwerkje maken voor in de schoen. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld een mooie brief aan Sinterklaas schijven met zijn of haar wensen erop. Deze brief kunnen de leerlingen mooi versieren waardoor hun creativiteit geuit wordt.

Kortom, laat de leerlingen lekker aan de slag gaan met het maken van diverse knutselwerkjes voor Sinterklaas! Op deze manier zijn zij creatief bezig en wordt Sinterklaas met een warm welkom ontvangen in de klas!