NULL

Kennis delen

Inspirerende artikelen en inzichten

Want we delen graag ál onze kennis over de ontwikkeling van kinderen met de professionals in het onderwijs en de kinderopvang.

Filter

Onderwijs

Groepen

Vakken

Thema's

Ontwikkelingen

Fase kind

Muziek in groep 3

In groep 3 ben je als kind niet alleen maar bezig met de bekende vakken zoals rekenen of taal, maar ga je ook aan de slag met muziek. Muziek heeft een grote positieve impact op de kinderen in groep 3. Het zorgt voor creativiteit en bevordert het schrijven en lezen. Ook zorgt muziek in groep 3 ervoor dat kinderen samen gaan werken, want samen muziek maken is natuurlijk veel leuker dan alleen!

Positieve effecten van muziekles in groep 3

Kinderen vinden muziek leuk, vooral wanneer hun favoriete liedje voorbijkomt. Meezingen en dansen schept een band tussen de kinderen in de klas. De kinderen worden door muziek ook gedisciplineerd en ze krijgen doorzettingsvermogen om bijvoorbeeld een liedje uit hun hoofd te leren. Met zijn alle zingen in de klas is niet alleen leuk, het schept ook een band en zorgt voor kennis van toonhoogte en lettergrepen. Al deze positieve effecten zijn terug te zien in de schoolprestatie van leerlingen in groep 3.

Muziekspellen in groep 3

Om deze positieve effecten terug te zien in de schoolprestaties van de leerlingen in groep 3, zijn er een aantal muziekspellen die daarbij helpen. Speel bijvoorbeeld verschillende geluiden van instrumenten af, de kinderen moeten hierbij raden wat ze horen. Op deze manier moeten ze goed naar de muziek luisteren, en zijn ze ook actief bezig. Het schept een band tussen de kinderen en ze laten doorzettingsvermogen zien, want je wil natuurlijk niet verliezen…

Kortom, muziek in groep 3 is een leuke bezigheid, en laat tegelijkertijd positieve schoolprestaties zien. Je maakt de lessen leuk door muziek, de kinderen leren dansen, zingen en herkennen. Welk kind vindt dit nou niet leuk?