NULL

Kennis delen

Inspirerende artikelen en inzichten

Want we delen graag ál onze kennis over de ontwikkeling van kinderen met de professionals in het onderwijs en de kinderopvang.

Filter

Onderwijs

Groepen

Vakken

Thema's

Ontwikkelingen

Fase kind

Knutselen tijdens de winter in groep 3 

Het wordt sneller donker, de temperatuur daalt, de dikke jassen mogen weer uit de kast… Winter! Een knusse tijd voor kinderen in groep 3. Maar ook een hele leuke! Als de sneeuw valt worden er sneeuwpoppen gemaakt, sneeuwballengevechten gehouden en wordt er een hoop gesleed. De winter is een leuke tijd voor kinderen in groep 3 om te knutselen.  

Creatief knutselen in groep 3 tijdens de winter 

Omdat knutselen zo ontzettend belangrijk is voor de creatieve ontwikkeling van kinderen in groep 3, moet je kinderen zeker niet beperken in hun creativiteit. Laat kinderen in groep 3 tijdens het winterknutselen lekker hun gang gaan. Laat ze ontdekken wat voor materialen er allemaal zijn. Laat ze voelen, ruiken en veel experimenteren! 

Zo maak je het knutselen in groep 3 tijdens de winter leerzaam!  

Wist je dat je het knutselen in groep 3 tijdens de winter ook leerzaam kunt maken? Onderwerpen zoals sneeuw dat smelt, dat is natuurlijk super leerzaam. Je kunt kinderen in groep 3 bijvoorbeeld een smeltende sneeuwpop laten maken. Zo leren kinderen dat sneeuw smelt! Natuurlijk is het het belangrijkst dat kinderen plezier hebben tijdens het knutselen, ze leren daardoor vanzelf! Want tijdens het knutselen in groep 3 leren kinderen motorische vaardigheden door het knippen, kleuren, gebruiken van materialen, enzovoorts. Dat maakt het knutselen van zichzelf dus al leerzaam!