NULL

Kennis delen

Inspirerende artikelen en inzichten

Want we delen graag ál onze kennis over de ontwikkeling van kinderen met de professionals in het onderwijs en de kinderopvang.

Tekenen in groep 3

Tekenen betekent ook wel het creatief bezig zijn, waarbij de kinderen hun eigen perspectief van de wereld om hen heen op papier kunnen zetten. Zodra de wintermaanden eraan komen is het leuk om met de kinderen uit groep 3 te gaan tekenen. Van het maken van tekeningen voor Sinterklaas voor in de schoen, tot aan een mooie slee voor de Kerstman.

Seizoenen

Voor de kinderen in groep 3 is het leuk om bezig te zijn met tekeningen die ze mee naar huis kunnen nemen. Om hier aandacht aan te besteden kan je tekeningen maken voor Sinterklaas en piet. Of een mooi verlanglijstje die de leerlingen thuis in hun schoen kunnen doen. Niet alleen Sinterklaas komt in de wintermaanden om de hoek kijken, ook de Kerstman komt langs. Een leuke oefening om met tekenen aan de slag te gaan is om bijvoorbeeld de mooiste slee voor de Kerstman te maken. Hierbij kunnen de leerlingen hun eigen fantasie gebruiken. Door tijdens de tekenlessen aandacht te besteden aan bijvoorbeeld de verschillende seizoenen, leren de kinderen in groep 3 ook waar elke maand voor staat. Er is voor ieder seizoen wel een koppeling te maken om de leerlingen in groep 3 te laten tekenen.

Aankleding van de klas

Natuurlijk kan je de tekeningen van de leerlingen uit groep 3 ook gebruiken als aankleding in de klas. Deze tekeningen versieren het lokaal. Ook kunnen de kinderen de tekeningen aan hun ouders laten zien, waar ze dan ook erg trots op zullen zijn. Het is leuk om de tekeningen te gebruiken, zodat de leerlingen dit ook terug zien. Wil je liever een rustig lokaal? Dan kan je de leerlingen uit groep 3 ook tekeningen voor elkaar laten maken. Deze kunnen zij mee naar huis nemen. Dit zorgt voor een goede band tussen de kinderen.

Uiteindelijk is er voor iedere gelegenheid wel een plekje voor het maken van tekeningen in groep 3. Het betrekken van de seizoenen is hierbij waardevol. Heb je even geen inspiratie meer? Vraag de leerlingen wat ze zelf willen tekenen, er komen vast leuke ideeën uit!