NULL

Kennis delen

Inspirerende artikelen en inzichten

Want we delen graag ál onze kennis over de ontwikkeling van kinderen met de professionals in het onderwijs en de kinderopvang.

Letterfeest in groep 3

In groep 3 leren leerlingen de verschillende letters van het alfabet. Halverwege het jaar wordt het tijd om deze kennis te vieren. De leerlingen in groep 3 kennen halverwege het jaar alle letters en dat maak je maar een keer mee. Het leerproces naar dit moment toe is soms lastig, maar uiteindelijk belooft het een feestje te worden. Maar hoe en waarom wordt zo’n letterfeest nou gevierd?

Waarom vieren we het letterfeest?

Het letterfeest in groep 3 wordt gevierd omdat de kinderen uit groep 3 op dat moment alle letters die wij het meest in de Nederlandse taal gebruiken kennen. Het is een grote prestatie als de kinderen in groep 3 alle letters kennen zodat ze kunnen gaan lezen. Om deze topprestatie te vieren wordt er dus een letterfeest gehouden. Het letterfeest zorgt ervoor dat de prestatie niet zomaar voorbij gaat en dat de kinderen ervaren dat dit een grote mijlpaal is. Op deze manier kunnen zij trots zijn en wordt er echt een feestje van gemaakt.

Het letterfeest

Het vieren van het letterfeest in groep 3 kan op verschillende manieren. Om ter inspiratie te komen bestaan er verschillende tips en voorbeelden die leerkrachten kunnen gebruiken. Ook kan je er een eigen draai aan geven door de leerlingen te verrassen en er echt een feestje van te maken. Het letterfeest kan gevierd worden in de klas, waarbij je de leerlingen beloond op het harde werken.

Kortom, het letterfeest is dus vooral bedoeld om te vieren dat de leerlingen alle letters kennen die wij in de Nederlandse taal gebruiken. Op deze manier ervaren de kinderen dat dit een bijzondere prestatie is. Maak er wat leuks van!